Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як досягнути Світла радості, яке побачили апостоли на Фаворі (відео)

У слові проповіді на свято Преображення Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, коли Господь посилає людям Свою благодать, ту радість, яку, відчули апостоли на горі Фавор. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«У Преображенні Господньому нам відкривається слава Божества, слава, яку має Божественна природа, якою вона хоче нагородити кожну людину. Господь дає людині життя і все, що потрібно для її існування. Господь дає благодать, яка умудряє людину і допомагає звершувати різні служіння: бути вчителем, інженером, лікарем і так далі. Але є ще Божественна благодать, яка втішає людину».

За словом Архіпастиря, всі шукають цю благодать, навіть ті, хто цього не визнає.

«Всі люди хочуть тієї радості, яку відчув апостол Петро, коли сказав: “Господи, як нам добре тут бути”. Але мало людей шукають її там, де вона є. Одні шукають її в розвагах різних, другі – в наркотиках, треті – в спиртному, четверті – ще у чомусь. Але ця благодать утішення дається людині тоді, коли вона підіймається на гору чеснот».

Як додав Блаженніший владика, «коли людина починає любити Бога, любити свого ближнього, то така людина готова до прийняття Фаворського світла – світла втіхи і радості».

Просмотров: 532