Слухати треба лише Спасителя — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді у свято Преображення Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що кожен, хто намагається виконувати заповіді Божі, обов’язково відчує у своїй душі Фаворське світло, яке допоможе такій людині достойно проводити земне життя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир нагадав, що на горі Фавор «голос Небесного Бога Отця сказав апостолам, а через них всім нам, що Спаситель є “Син Мій возлюбленний, в Якому Моє благовоління, Його послухайте”».

«Нікого не треба слухати, тільки Спасителя, — підкреслив Предстоятель. — Якщо хтось нам говорить щось відповідне до того, що говорить Спаситель, то ми приймаємо це з радістю, а якщо те, що нам кажуть є противне Спасителю, противне Його закону, Його заповідям, Його вченню, то ми не повинні цього сприймати».

Його Блаженство наголосив, що «Спаситель — це наше життя, шлях і Істина».

«Якщо ми будемо слухати Спасителя, то обов’язково кожен відчує у своїй душі Фаворське світло, яке допоможе людині достойно проводити земне життя. І для людини, у якої в душі є Фаворське світло, немає таких труднощів і складнощів, які б могли її похитнути або позбавити людського достоїнства. Людина, яка має у собі Фаворське світло, легко переносить труднощі, за все дякує Богові й здатна вмістити в себе ще більше — благодать вічного спасіння на Небі у Христі Іісусі, Господі нашім».

Просмотров: 210