У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 82

В Українській Православній Церкві продовжують надавати допомогу Захисникам України, медичним закладам, вимушеним переселенцям, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує вісімдесят другу частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 81.

Київська єпархія. 15 серпня 2022 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Дніпровського округу протоієрей Іоанн Свередюк передав до районної соціальної установи гуманітарний вантаж, до складу якого входили продуктові набори (м’ясні консерви, макаронні вироби, рис, крупи), засоби особистої гігієни (мило, гелі, шампуні, зубні щітки та пасти, серветки, памперси) тощо. Загальна маса благодійної допомоги – понад 500 кг.

БФ «Фавор» передав 150 кг яблук та 200 батонів до пункту гарячого харчування при Кирилівському монастирі міста Києва.

БФ «Фавор» закупив і передав для трапезної Воздвиженського храму селища Колки Волинської області, при якому годують та надають допомогу близько 90 родинам вимушених переселенців, 55 л рафінованої олії, 50 кг пшеничної крупи, 50 кг ячмінної крупи, 50 кг манки, 50 кг гороху, 1 кг перцю чорного молотого, 1 кг лаврового листа.

Реквізити для допомоги фонду у благодійницькій діяльності доступні за посиланням.

Одеська єпархія. 19 серпня 2022 року, в день Преображення Господнього, священнослужителі Одеської єпархії із привітаннями та частуваннями відвідали військовослужбовців, які проходять військову службу на блокпостах Одещини.

Також у день Преображення Господнього клірики Одеської єпархії привітали зі святом працівників дев’яти одеських підстанцій Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які цілодобово стоять на сторожі здоров’я всіх мешканців Одеської області. Священнослужителі одеських храмів висловили медикам подяку за самовіддану роботу і передали фрукти, мед та ласощі.

Сумська єпархія. Завдяки фінансовій підтримці друзів голови єпархіального центру реабілітації осіб, що постраждали від військових дій, протоієрея Олександра Петренка, групі волонтерів з Луцька та Львова вдалося придбати та доставити на Сумщину понад 5 тонн гуманітарного вантажу, до складу якого входили продукти харчування, засоби гігієни, одяг, медикаменти, тактичні аптечки, індивідуальні набори військових (чоловічі та жіночі).

Жителі сіл, яким отець Олександр надає пастирську опіку, а також військовослужбовці, які стоять на сторожі Сумщини від російської воєнної агресії, отримали предмети першої необхідності, ліки, продукти харчування тривалого зберігання.

Пастирська і соціальна діяльність протоієрея Олександра Петренка знаходить вдячний відгук серед жителів сіл Сумської області.

Священник закликає усіх  долучатися до спільної справи благодійництва.

Полтавська єпархія. 14 серпня 2022 року, в Неділю 9-ту після П’ятидесятниці, у храмах міста Полтави після Божественної літургії відбулися благодійні трапези для прихожан і всіх нужденних.

Клірики та активні парафіяни на прихрамовій території роздавали гарячу їжу прихожанам та всім, хто цього потребує.

Такі трапези у Полтаві організовують щонеділі після Божественної літургії. А при Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави – кожного дня з 12:00 по 13:00.

16 серпня 2022 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородський Филипа пацієнти Православного душелікувального центру імені Георгія Побідоносця на базі Міжнародної Антинаркотичної Асоціації м. Полтави допомагали з приготуванням обіду для всіх нужденних у Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави.

Олександрійська єпархія. Єпархіальні волонтери роздали потребуючим людям гуманітарну допомогу, яка прибула від благодійників із Нідерландів.

Тернопільська єпархія. Почаївська духовна семінарія надала гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, що знаходяться на території Почаївської територіальної громади.

Директор Центру надання соціальних послуг Почаївської міської ради Гичка Юрій Сергійович висловив щиру подяку ректору Почаївської духовної семінарії архієпископу Шумському Іову, а також викладачам та вихованцям духовної школи за прояв милосердя, любові та жертовності.

Кременчуцька єпархія. Куратор по сортуванню допомоги біженцям та воїнам протоієрей Костянтин Маслов спільно з волонтерами доправив до сіл Маріїнського району гуманітарну допомогу.

Також отець Костянтин повідомив, що в єпархії зібрали чергову допомогу для воїнів ЗСУ, які захищають Україну на передовій, та для жителів прифронтових сіл, у яких немає електрики та інших необхідних умов для нормального життя.

Харківська єпархія. 12 серпня 2022 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав ліки та медичне обладнання Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №1. Благодійну гуманітарну допомогу в лікарню доставили насельник Покровського чоловічого монастиря м. Харкова ієромонах Макарій (Боненко) та єпархіальні волонтери.

Цього ж дня студенти Харківської духовної семінарії з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія передали медичне обладнання та ліки в Харківський військовий госпіталь.

15 серпня 2022 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав медичне обладнання та медикаменти до Харківської дитячої поліклініки №23 та Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні. Гуманітарну допомогу до медичних закладів доправили клірик храму ікони Божої Матері «Відрада та Утіха» ієрей Миколай Полянчиков та волонтери Харківської єпархії.

Також з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія настоятель храму Озерянської ікони Божої Матері села Озеряни Харківського району привіз з-за кордону та передав для Захисників України благодійну гуманітарну допомогу.

Просмотров: 564