У Київських духовних школах та Конотопській єпархії звершено іночеський та чернечий постриги

18-19 серпня 2022 року в Київських духовних школах був звершений іночеський постриг над багаторічною викладачкою КДАіС, а в Конотопській єпархії – чернечий постриг над кліриком єпархії та випускником Київської духовної семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Київських духовних шкіл та Конотопської єпархії.

18 серпня 2022 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері проректор з виховної роботи КДАіС єпископ Згурівський Амвросій звершив іночеський постриг над багаторічною викладачкою Київських духовних шкіл доцентом Людмилою Павлівною Дуніною.

За богослужінням також молились викладачі та студенти Київської духовної академії і семінарії.

Новопострижена інокиня отримала ім’я Агнеса, на честь мучениці Агнеси Римської (день пам’яті — 3 лютого та 18 липня).

Після постригу владика Амвросій від імені ректора КДАіС архієпископа Білогородського Сильвестра та корпорації Київських духовних шкіл привітав інокиню Агнесу з постригом і побажав їй Божої допомоги.

Увечері 19 серпня 2022 року митрополит Конотопський і Глухівський Роман у Вознесенському кафедральному соборі міста Конотоп звершив монашеський постриг над кліриком єпархії дияконом Діонісієм Черніковим та над випускником Київської духовної семінарії чтецем Андрієм Никифорюком.

У постризі диякон Діонісій отримав ім’я Далмат, на честь преподобного Далмата Єсетсткого, а чтець Андрій – ім’я Марк, на честь преподобного Марка Гробокопателя.

На завершення всі присутні привітали новопострижених монахів з прийняттям ангельського образу.

 

Просмотров: 2029