У Неділю 10-ту після П’ятидесятниці Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

21 серпня 2022 року, у Неділю 10-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості Лаври у священному сані.

У слові проповіді після читання святого Євангелія Блаженніший владика розтлумачив євангельську розповідь про зцілення юнака, одержимого нечистим духом. Архіпастир розповів, як зробити себе недоступним для диявола, та пояснив, у чому полягає дієва віра в Бога.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив чин славлення перед іконою свята Преображення Господнього.

Після відпусту Предстоятель привітав вірян з неділею, прикликав на паству благословення Боже та побажав миру українській землі.

Нагадаємо, у день Преображення Господнього Предстоятель звершив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі.

 Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 2518