У Львівській області група невідомих осіб у військовій формі вкотре перешкоджала молитися віруючим УПЦ

У Дрогобичі на Львівщині віруючі Української Православної Церкви попри провокації «кліриків» та прибічників «ПЦУ», які раніше відібрали храм, а тепер заважають молитися, продовжують богослужбове життя та відстоюють своє право лишатися у Церкві Христовій.

19 серпня 2022 року, на свято Преображення Господнього, відносно релігійної громади собору в ім’я прп. Іова Почаївського міста Дрогобич Львівської єпархії УПЦ відбулася чергова провокація. О 8:00 невідомі особи у військовій формі чекали парафіян Української Православної Церкви біля воріт храму та з початком читання акафісту увімкнули на повну гучність брутальну музику на колонці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у Facebook собору в ім’я прп. Іова Почаївського.

«Незважаючи на строгий Успенській піст, який присвячений Пресвятій Богородиці, і час, коли країні потрібна посилена молитва, прихильники “ПЦУ” розважаються на території храму своїми звичними методами: провокують людей, вмикають музику, навмисне заважають молитися іншим людям», – прокоментували інцидент парафіяни Української Православної Церкви у Дрогобичі.

На прохання прихожан припинити безчинство особи, які вчиняли провокацію, реагували грубістю та лайкою. Після виклику поліції нічого не змінилось, правоохоронці лише запропонували написати заяву.

Попри це біля воріт захопленого храму все ж вдалося відслужити Божественну літургію – о 9:00 колонка вийшла з ладу та музика припинилась.

На святковому богослужінні були присутні близько 150 вірян.

«Людей, які влаштували провокацію неодноразово бачили на подібних заходах не лише в Дрогобичі, а й в інших містах. Складається враження, що існує замовлена група, метою якої є перешкоджання діяльності УПЦ у Львівській області», – зазначають парафіяни собору в ім’я прп. Іова.

Нагадаємо, 14 серпня 2022 року, в день пам’яті мучеників Маккавеїв, члени націоналістичного угрупування УНСО не пустили парафіян собору в ім’я прп. Іова Почаївського у Дрогобичі на територію храму для звершення богослужіння.

Просмотров: 1841