Священники п’яти єпархій Української Православної Церкви відспівали загиблих воїнів ЗСУ

Священнослужителі Житомирської, Полтавської, Вінницької, Рівненської та Чернівецької єпархій провели в останню дорогу загиблих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

17 серпня 2022 року у Житомирській єпархії відспівали загиблого воїна ЗСУ Віталія Пілецького. Чин похорону Героя звершив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Озадівка протоієрей Ярослав Ігнатюк.

Після заупокійного богослужіння священник звернувся зі словом проповіді та духовної втіхи до всіх, хто прийшов провести загиблого в останню путь:

«Мужній оборонець вирушив на поле бою, щоб захистити Україну, рідний край, свою сім’ю. Герой, житель нашої громади, віддав своє життя за свободу та незалежність Української держави, за щасливе майбутнє теперішніх та прийдешніх поколінь…», – сказав отець Ярослав.

Поховали солдата з усіма військовими почестями у його рідному селі Озадівка.

Цього ж дня священники Житомирської єпархії відспівали військового ЗСУ Євгенія Рагуліна, який потрапив в аварію.

«24 березня Євгеній Рагулін був призваний до Збройних Сил України на військову службу. Старший солдат, механік-водій приїхав додому у відпустку, щоб обійняти своїх рідних, притиснути до серця сина. Але підступна смерть забрала його життя. Військовий загинув у ДТП, не доживши до свого дня народження. 20 серпня 2022 року йому мало б виповнитися 31 рік. Воїн пішов з цього життя 15 серпня», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

18 серпня 2022 року благочинний Великобагачанського округу Полтавської єпархії протоієрей Василій Фазан у співслужінні духовенства благочиння звершив чин похорону воїна Сергія Лісненка.

Військовослужбовець загинув у Донецькій області. Сергієві було 33 роки.

На знак поваги до воїна-земляка великобагачанці встелили живими квітами всю дорогу, якою Герой востаннє вирушив вулицями рідного селища.

20 серпня 2022 року з благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія у храмі Вознесіння Господнього м. Вінниці відспівали Захисника України Вадима Ободінського.

Чин похорону звершили настоятель храму протоієрей Агафангел Давидовський та клірик храму протоієрей Назарій Давидовський.

Загиблого воїна поховали на Центральному кладовищі міста Вінниці.

Цього ж дня в храмі Преображення Господнього села Мигалівці Вінницької єпархії було звершено чин поховання Захисника України Віталія Павича.

Чин похорону очолив благочинний Барського округу архімандрит Серафим (Поворозник) у співслужінні настоятеля храму протоієрея Василія Гунтертайла та духовенства благочиння.

22 серпня 2022 року в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Сальниця Вінницької єпархії було звершено чин поховання загиблого воїна Олександра Ксенченко.

Чин похорону очолив благочинний Хмільницького округу протоієрей Олексій Бачинський у співслужінні настоятеля храму протоієрея Богдана Маринича та духовенства благочиння.

Митрополит Варсонофій висловив щирі співчуття родинам загиблих Захисників України.

22 серпня у Димитріївській церкві с. Терентієва Рівненської єпархії відспівали загиблого воїна Андрія Одинця. Чин поховання звершили священники Гощанського благочиння.

Провести Героя в його останню земну дорогу прийшла велика кількість людей. Поховали його на місцевому кладовищі села Терентіїв.

Ще двох Героїв відспівали священнослужителі Чернівецької єпархії.

У  храмі на честь святих Архангелів Михаїла та Гавриїла села Черепківці Глибоцького благочиння чин похорону воїна Юрія Ткачука очолив благочинний Сторожинецького округу протоієрей Василій Ковальчук  у співслужінні настоятеля храму протоієрея Іоанна Чорнея та духовенства Чернівецької єпархії

У храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Великий Кучурів Сторожинецького благочиння відспівування воїна Ігора Никифорця звершив протоієрей Іоанн Радул.

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Просмотров: 675