У рідному селі прп. Лаврентія Чернігівського та на Закарпатті освячено нові каплиці

22 серпня 2022 року, в день пам’яті святителя Філарета та преподобного Лаврентія Чернігівських, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив чин освячення каплиці в ім’я преподобного Лаврентія на малій батьківщині святого – у селі Карильське Коропського благочиння. Також нову каплицю освятили у селі Підплеша на Закарпатті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Ніжинської та Хустської єпархій.

Після освячення каплиці в ім’я преподобного Лаврентія Чернігівського митрополит Климент очолив у ній Божественну літургію.

Керуючому Ніжинською єпархією співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей, благочинний Коропського округу протоієрей Володимир Мисенко та духовенство єпархії.

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

За богослужінням підносилися сугубі молитви за мир в Україні, українських військових та мирних жителів, котрі страждають від військових дій. Священнослужителі та миряни також молилися за людей доброї волі, котрі допомагають постраждалим та усім нужденним.

Після завершення Літургії архіпастир звернувся з проповіддю до численних богомольців, а також привітав усіх парафіян з освяченням каплиці та днем пам’яті святих заступників Чернігівщини.

19 серпня 2022 року, на свято Преображення Господнього, з благословення митрополита Хустського і Виноградівського Марка вікарій Хустської єпархії єпископ Угольський Симеон звершив освяченння каплиці на честь Преображення Господнього у селі Підплеша.

Просмотров: 1944