У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 83

В Українській Православній Церкві продовжують надавати допомогу Захисникам України, медичним закладам, вимушеним переселенцям, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує вісімдесят третю частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 82.

Одеська єпархія оголосила збір гуманітарної допомоги насельникам Святогірської лаври і біженцям, які там нині перебувають. Принести допомогу для лаври можна до будь-якого храму Одеської єпархії.

Докладніше про збір допомоги можна дізнатися за посиланням.

Син благочинного храмів Білгород-Дністровського округу протоієрея Рустика Виходцева Микола проживає в Італії та є чемпіоном Європи з одного з видів спорту. Він звернувся до місцевих благодійних фондів і разом із друзями збирав кошти на придбання необхідного медичного обладнання.

Після кількох місяців збору коштів та покупки машини автомобіль швидкої допомоги доставили з Італії на кордон Румунії та України.

Медичний транспортний засіб на кордоні зустрів міський голова Білгород-Дністровська Віталій Граждан, а також благочинний Білгород-Дністровського округу протоієрей Рустік Виходцев.

Бориспільська єпархія. 20 серпня 2022 року з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія секретар Бориспільської єпархії єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій відвідав села Плоске та Русанів, котрі постраждали від окупації російськими військами та передавав гуманітарну допомогу від Української Православної Церкви мешканцям цих сіл

Харківська єпархія. 22 серпня 2022 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав медичне обладнання та ліки у Харківську міську клінічну лікарню №2 ім. професора О.О. Шалімова.

Доставили благодійну гуманітарну допомогу до лікарні насельник Покровського чоловічого монастиря Харкова ієромонах Афанасій (Бєльчиков) та волонтери Харківської єпархії.

23 серпня 2022 року клірики храму святого рівноапостольного князя Володимира м. Харкова протоієрей Ростислав Сабельников та диякон Володимир Малиновський надали благодійну допомогу харків’янам, які проживають в районі Салтівка.

Кременчуцька єпархія. Парафіяни Свято-Троїцького храму м. Кременчука на чолі з настоятелем протоієреєм Анатолієм Дружко вчергове передала продукти харчування вихованцям Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Кременчуцької міської ради.

Також віряни зібрали та передали кошти для Захисників України.

Вінницька єпархія. З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія в день свята Преображення Господнього у храмі в ім’я святителя Миколая Чудотворця міста Бар було організовано та проведено благодійну ярмарку для підтримки військових ЗСУ.

Усі зібрані під час проведення ярмарки кошти будуть передані на потреби Захисників України.

Полтавська єпархія. 21 серпня 2022 року, в Неділю 10-ту після П’ятидесятниці, у храмах м. Полтави після Божественної літургії відбулися благодійні трапези для прихожан і всіх нужденних.

Клірики та активні парафіяни на прихрамовій території роздавали гарячу їжу прихожанам та всім, хто цього потребує.

Такі трапези у Полтаві організовують щонеділі після Божественної літургії. А при Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави – кожного дня з 12:00 по 13:00.

21 серпня 2022 року волонтери центру «Благо» відвідали дитяче відділення Полтавської обласної психіатричної лікарні імені Мальцева.

Під час візиту керівник благодійного центру протоієрей Андрій Сімон поспілкувався з дітьми на духовні теми, а волонтери провели з дітьми активні ігри.

Приводом для радощів дітей стали й гостинці у вигляді продуктів харчування, зокрема солодощів. Також завдяки пожертвам було закуплено і засоби гігієни.

Зустріч принесла безліч позитивних емоцій та піднесений настрій як дітям, так і волонтерам.

З нагоди свята Преображення Господнього та до Дня Незалежності України на подвір’ї Благовіщенського храму міста Кропивницький були проведені благодійні святкові заходи для підтримки поранених Захисників України.

Для дітей організували виступи творчих колективів, запальні ігри, цікаві майстер-класи, пригощання смаколиками тощо.

«‎Спільними зусиллями разом з нашими благодійниками було зібрано 17 000 грн., які будуть передані на лікування наших військових»‎, – повідомили на офіційній сторінці у Facebook храму Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Просмотров: 406