Молимо Пресвяту Богородицю про Її благодатний покров для нас та нашої землі – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

У своїй проповіді в день Успіння Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про те, що Божа Матір — Ліствиця, Яка з’єднала Небо із землею і ми просимо Її благодатного Материнського покрову та миру для нас та нашої землі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Матір Божа називається пророками Ліствицею, Яка з’єднала Небо із землею, Матір Божа – це Посудина, в Якій зберігається Хліб Життя, Матір Божа – це Ковчег Завіту, тому що Законодавець через Матір Божу прийшов на землю, Матір Божа – це краще приношення людське Богові. За Свою чистоту, за Своє смирення і любов Мати Божа стала вищою від Херувимів і “славнейшею без сравнения” від Серафимів. Через Матір Божу звершилася тайна пришестя у світ Месії», — підкреслив Архіпастир.

За словом Предстоятеля, «посудина, яка носила живого Бога, Ліствиця, яка з’єднала Небо із землею», не могла знаходитися на землі.

«Господь забрав Її на Небо, разом з тілом. Ми сьогодні святкуємо цю подію — Успіння Богородиці», — зазначив Блаженніший владика. —

Первосвятитель наголосив, що сьогодні ми молимо Ту, Яка «в Успінні світу не залишила, щоб Вона не залишила нас Своїм Материнським благодатним покровом, щоб Вона покривала нашу землю, наш народ, щоб Вона вимолила у Бога мир для нашої землі й для нас всіх. І основне, щоб Матір Божа, вимолила для нас у Бога дар вічного спасіння у Христі Іісусі».

Просмотров: 414