У Мукачівській, Хустській та Одеській єпархіях звершено чернечі постриги (оновлено)

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чернечий постриг у Стрітенському чоловічому монастирі селища Середнє, єпископ Угольський Симеон — у Михайлівському чоловічому монастирі села Грушово. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Мукачівської та Хустської єпархій.

23 серпня 2022 року в Стрітенському чоловічому монастирі селища Середнє, що на Ужгородщині, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чернечий постриг послушників обителі Юрія Щогляка та Михаїла Гомоли.

Послушник Юрій у постризі отримав ім’я Афанасій, в честь преподобного Афанасія Афонського. Послушник Михаїл прийняв постриг з іменем Іларіон, в честь преподобного Іларіона, схимонаха Києво-Печерського.

Після богослужіння архіпастир привітав намісника монастиря архімандрита Миколая (Шестак) з поповненням братії, а монахам Афанасію та Іларіону побажав жертовного служіння на благо Церкви Христової.

26 серпня 2022 року з благословення митрополита Хустського і Виноградівського Марка єпископ Угольський Симеон, вікарій Хустської єпархії, звершив постриг у Михайлівському чоловічому монастирі села Грушово.

У постризі новий насельник обителі отримав ім’я Міхей.

Після завершення богослужіння владика Симеон привітав монаха Міхея та побажав йому всесильної допомоги Божої у несенні чернечого подвигу.

28 серпня 2022 року, на свято Успіння Пресвятої Богородиці, в Іверському Одеському чоловічому монастирі після святкової Божетвенної літургії намісник обителі архієпископ Южненський Діодор звершив чернечий постриг.

Новопострижений чернець отримав ім’я Філагрій.

Владика намісник привітав нового монаха з прийняттям ангельського образу, звернувся до нього зі словом настанови та побажав спасіння у Господі.

Просмотров: 549