У Вознесенській та Білоцерківській єпархіях освячено нові храми

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній освятив храм в ім’я святого пророка Давида у місті Первомайськ Вознесенської єпархії та очолив святкову Літургію з нагоди 10-ї річниці архієрейської хіротонії митрополита Вознесенського і Первомайського Олексія. Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив чин освячення храму в ім’я святого благовірного князя Олександра Невського у селищі Рокитне. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційну сторінку у Facebook архієпископа Баришівського Віктора та пресслужбу Білоцерківської єпархії.

4 вересня 2022 року відбулося освячення  храму в ім’я святого пророка Давида у місті Первомайськ Вознесенської єпархії.

Митрополиту Бориспільськопу і Броварському Антонію співслужили митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, гості у священному сані та духовенство Вознесенської єпархії.

Після чину освячення у Давидівському храмі звершили Божественну літургію, під час якої особливо помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї та втратив домівки; про благословення Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Наприкінці богослужіння митрополита Вознесенського і Первомайського Олексія привітали з 10-ю річницею архієрейської хіротонії.

3 вересня 2022 року митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив освячення новоспорудженого храму в ім’я святого благовірного великого князя Олександра Невського у смт. Рокитне.

Після освячення владика Августин очолив у храмі Божественну літургію.

Архіпастирю співслужили секретар Білоцерківської єпархії протоієрей Михаїл Кобулей та духовенство єпархії.

На малому вході архієрей удостоїв настоятеля храму протоієрея Романа Большакова права носіння хреста з прикрасами.

Проповідь за богослужінням виголосив протоієрей Андрій Черниш.

Після Літургії митрополит Августин привітав парафіян із освяченням церкви, а також вручив відзнаку Білоцерківської єпархії «Рудосільска ікона Пресвятої Богородиці» та благословенні грамоти ктиторам й активним парафіянам.

Просмотров: 696