У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 86

Духовенство та миряни Української Православної Церкви не лишаються осторонь горя і проблем свого народу та надають різносторонню допомогу українським воїнам, медикам, вимушеним переселенцям та всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує вісімдесят шосту частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 85.

Київська єпархія. Протягом серпня 2022 року парафія на честь апостола і євангеліста Марка Дніпровського благочиння м. Києва передали нужденним близько 5 тонн гуманітарної допомоги.

Щонеділі на території храму парафіяни роздавали продуктові набори нужденним.

До районного територіального центру соціального обслуговування парафія передала гуманітарну допомогу загальною масою  понад 500 кг. Було здійснено 150 адресних доставок людям з особливими потребами, 100 продуктових наборів отримав Центр волонтерського руху «Пенсіонер» соціального центру Ради організації ветеранів міста Києва.

Ще понад 500 кг гуманітарної допомоги парафіяльні волонтери передали у дитячий будинок.

Понад 600 кг продуктових наборів були направлені до парафій Української Православної Церкви, де ці набори роздавались нужденним і немічним людям. Допомогу отримали нужденні мешканці Київської та інших областей.

Окрім того, частина продуктів була направлена на діяльність волонтерського руху «Парасолька», який існує на базі Вознесенського храму, що на Деміївці. Волонтери кілька разів на тиждень годують безхатьків, роздають їм медикаменти, допомагають відновити документи та стати на шлях реінтеграції в суспільство у різних районах Києва.

Вінницька єпархія. Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій передав вимушеним переселенцям гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, побутової техніки, побутової хімії та засобів особистої гігієни.

Участь у роздачі допомоги взяли також настоятелька Браїлівського монастиря ігуменя Антонія з сестрами та клірики обителі.

Значна кількість даної допомоги була придбана Благодійним фондом Предстоятеля УПЦ «Мир вам».

Черкаська єпархія отримала чергову партію гуманітарного вантажу від «Фонду “Добрі справи”»

Єпархіальний відділ соціального служіння і благодійності  передав дану допомогу вимушеним переселенцям та особам, які постраждали внаслідок бойових дій.

Харківська єпархія. Насельники Покровського чоловічого монастиря м. Харкова спільно з єпархіальним волонтерським відділом нагодували понад три сотні пацієнтів Харківської психіатричної лікарні №3 та передали у заклад засоби гігієни.

Вихованці Харківської духовної семінарії та волонтери Харківської єпархії передали медикаменти та медичне обладнання до лікарень міста Харкова.

Настоятель храму м. Харкова протоієрей Андрій Драненко роздав харків’янам благодійну гуманітарну допомогу.

Полтавська єпархія. 5 вересня 2022 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа волонтери центру «Благо» відвідали Кременчуцький обласний спеціалізований дім дитини.

Волонтери надали гуманітарну допомогу малятам від небайдужих людей у вигляді памперсів та продуктів харчування.

Також відбулося спілкування на духовні теми з представниками адміністрації інтернату.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 210