У Житомирській, Чернівецькій, Полтавській, Мукачівській, Сумській єпархіях відспівали загиблих Захисників України

31 серпня, 1-5 вересня 2022 року священнослужителі Житомирської, Чернівецької, Полтавської, Мукачівської, Сумської єпархій Української Православної Церкви відспівали загиблих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

31 серпня у селі Андрушки Житомирської області в останній шлях провели жителя села Андрушки воїна Лук’янчука Петра Михайловича (1981 р.н.), який загинув 24 серпня.

Героя зустрічали на колінах та із запаленими лампадами рідні та друзі, побратими та жителі села. Чин похорону очолив настоятель Вознесенського храму с. Андрушки протоієрей Володимир Дикий.

31 серпня у буковинському місті Сокиряни відспівування воїна Василя Дем’янчука звершив ієрей Іоанн Власов настоятель храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці міста Сокиряни Чернівецької єпархії.

1 вересня благочинний Дикансько-Шишацького єпархіального округу Полтавської єпархії, настоятель Михайлівського храму с. Яреськи протоієрей Богдан Брянчик звершив чин відспівування Захисника України Сергія Кобзія.

Народився Сергій 13 червня 1981 року в селі Яреськи. Тут навчався, жив і працював. 2014 року став на захист Батьківщини. Обороняв кордони України на Маріупольському напрямку в 23-му окремому мотопіхотному батальйоні “Хортиця”. Після 24 лютого повернувся до Збройних Сил України.

За місяць до свого 41-го дня народження, 17 травня, Сергій загинув в наслідок ракетного удару у військовий навчальний центр “Десна” на Чернігівщині. Багато земляків прийшли провести Сергія Кобзія в останню путь. На похорон приїхав і його командир-побратим з “Хортиці”.

2 вересня священники Чернівецької єпархії у селі Юрківці відспівали захисника Батьківщини Едуарда Адамка, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.
Відспівування воїна Едуарда очолив митрофорний протоієрей Василій Боднарюк у храмі на честь святого великомученика Димитрія с. Юрківці Заставнівського благочиння.

2 вересня у селищі Березівка на Житомирщині духовенство Житомирського благочиння звершили чин похорону над загиблим Захисником України Олександром Леонідовичем Тимофєєвим (1979 р.н.).

Чин відспівування на кладовищі очолив благочинний району протоієрей Димитрій Новіцький.

Житомирська єпархія підносить щирі молитви за душу спочилого та висловлює співчуття рідним та близьким Героя.

2 вересня громада міста Мукачево молитовно попрощалася із загиблим Героєм України, капітаном Збройних Сил України 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Василем Степановичем Бабичем. Сотні жителів міста, побратими, друзі та знайомі полеглого прийшли провести в останню дорогу Героя. Бабич Василь народився 6 лютого 1995р. – загинув 29 серпня 2022 р., захищаючи Батьківщину від безжального ворога. Чин похорону відбувся в кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Почаївська».

Чин відспівування у співслужінні духовенства єпархії звершив секретар єпархіального управління протоієрей Віктор Місо.

3 вересня у Вознесенському храмі Сумської єпархії в м. Лебедин було звершено відспівування загиблого захисника України Копитька Віталія Івановича. Чин похорону відслужив благочинний Лебединського церковного округу, настоятель храму протоієрей Роман Андрухів.

Віталій Копитько загинув у квітні 2022 року, виконуючи свій військовий обов’язок.

3 вересня священники з Великого Кучурова та Годилова Чернівецької єпархії відспівали та провели в останній путь воїна Василя Прокопоє, молодшого сержанта, який загинув на півдні України.
“В перші дні повномасштабного вторгнення окупантів на українську землю Василь перебував у Берліні. Він одразу повернувся в Україну, звернувся до військового комісаріату і долучився до захисту країни. Герой мав інвалідність, проте у військкоматі наполіг на мобілізації. Був мобілізований та направлений у зону бойових дій”, – йдеться у повідомленні.
Чернівецько-Буковинська єпархія висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.
4 вересня благочинний Великобагачанського єпархіального округу Полтавської єпархії протоієрей Василій Фазан у співслужінні духовенства благочиння звершив чин відспівування Захисника України Андрія Івановича Писаренка. 

Андрій Іванович народився 21 жовтня 2001 року в с.Степанівка в багатодітній родині. 24 лютого 2022 року пішов захищати Батьківщину, воюючи на Житомирщині, в Бучі та на півдні України. Солдат Андрій Писаренко загинув 30 серпня під час ведення бойових дій в Херсонській області.

У Степанівці зустрічали свого, ще зовсім юного Героя «живим коридором» від в’їзду в рідне село аж до батьківського дому. Попрощатися з Героєм прибули бойові побратими, друзі, жителі громади.

5 вересня в кафедральному соборі на честь ікони Почаївської Божої Матері Мукачева відбувся чин похорону та прощання з полеглим Героєм Володимиром Сорокою.
Звершив відспівування секретар єпархіального управління протоієрей Віктор Місо у співслужінні священнослужителів єпархії.
Сорока Володимир Павлович, 6 жовтня 1977 р.н, загинув 30 серпня 2022р.

5 вересня у храмі на честь Всіх святих у місті Свалява відбулось поховання загиблого на фронті героя 48-річного Віктора Шияна.

Чин поховання звершило духовенство Свалявського благочиння Мукачівської єпархії на чолі з благочинним, протоієреєм Василієм Барна.

Попрощатися з героєм прийшли рідні, близькі та побратими загиблого героя.

Вічна пам’ять полеглим Героям — воїнам Петру, Василію, Сергію, Едуарду, Олександру, Василію, Віталію, Василію, Андрію, Володимиру, Віктору!

Просмотров: 719