На Тернопільщині завели справу на прихильників «ПЦУ» з села Колодне після їхньої спроби захопити храм УПЦ

Збаразький районний суд Тернопільської області ухвалив внести відомості у ЄРДР щодо мешканців села Колодне – прихильників «ПЦУ» за фактом незаконної спроби захоплення Миколаївського храму УПЦ. Про це повідомила помічник-консультант депутата Кам’янець-Подільської міськради, юрист та голова Всеукраїнського сестринства Марії Магдалини Вікторія Кохановська на своїй сторінці у Facebook 7 вересня 2022 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Справу порушено за статтею 356 КК України «Самоправство».

Правозахисниця також зазначила, що вона звернулась до СБУ Тернопільської області з проханням перевірити неправдиву інформацію, яку розповсюджували про неї у соцмережах староста села Ігор Романович Горбонос. Окрім того В. Кохановська повідомила СБУ про факти «розпалювання міжконфесійної ворожнечі, релігійної ворожнечі, дискримінації за релігійною ознакою, порушення права на свободу віросповідання, спроби заволодіння майном релігійної громади УПЦ у селі Колодне», скоєні старостою села Ігорем Горбоносом, головою Збаразької міської громади Романом Полікровським та депутатом міськради Іваном Лесиком.

У відповіді на звернення Вікторії Кохановської начальник Управління СБУ повідомив, що ці питання перебувають поза сферою компетенції Служби безпеки, тому заяву правозахисниці направлено ​​до Головного управління Національної поліції у Тернопільській області. У документі також пообіцяли взяти до відома викладені правозахисницею факти.

Вікторія Кохановська пояснила, що звернулась до СБУ, оскільки поліція навмисно не дає ходу справам про самовільні захоплення храмів УПЦ.

Нагадаємо, 27 червня правозахисниця повернула незаконно закритий храм парафії УПЦ у Колоденці.

Раніше, 19 червня, прихильники та «священники ПЦУ», намагаючись захопити храм святителя Миколая, вчинили бійку з парафіянами УПЦ. Храм вдалося відстояти, проте його опечатали за розпорядженням голови Збаразької міської громади, який вимагав перевести всі храми УПЦ в районі у підпорядкування «ПЦУ».

Просмотров: 1286