У Мукачівській, Вознесенській, Полтавській, Бориспільській, Рівненській єпархіях відспівали загиблих Захисників України

5-8 вересня 2022 року священнослужителі Мукачівської, Вознесенської, Полтавської, Бориспільської, Рівненської єпархій Української Православної Церкви відспівали загиблих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

5 вересня з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора духовенство Свалявського благочиння звершило чин відспівування та поховання у селі Стройне місцевого жителя, героя Віталія Островка. Воїн загинув в бою з окупантами на Херсонщині у складі 128-бригади.

Провести в останню дорогу героя зібралися жителі села Стройного, духовенство, рідні, побратими.

7 вересня у місті Первомайськ Миколаївської області провели в останню дорогу героя України, паламаря храму святого Спиридона Вознесенської єпархії – Євпака Сергія Володимировича. Відспівування відбулося в храмі святого Спиридона.

На заупокійному богослужінні були присутні: мер міста Олег Демченко, секретар Михайло Медведчук, заступник міського голови Владимир Рябченко, собор духовенства міста, побратими, однокласники, друзі та знайомі.

7 вересня з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа благочинний Гадяцького єпархіального округу протоієрей Ігор Цебенко у співслужінні духовенства благочиння звершив чин відспівування Захисника України Сергія Кваші.

Сергій загинув 30 серпня під час артилерійського обстрілу біля с. Сухий Ставок Херсонської області.

Живим коридором воїна зустріли односельці, рідні та побратими.

Сергій Кваша народився у Мартинівці 14 вересня 1975 року. З 2014 року брав участь в АТО/ООС. З перших днів повномасштабної війни воїна мобілізували до лав Збройних Сил України.

7 вересня духовенство Другого Вишгородського благочиння Бориспільської єпархії на чолі із благочинним протоієреєм Олександром Стасівим у співслужінні настоятеля храму с. Хотянівка на Київщині протоієрея Сергія Демідчука та духовенства благочиння звершили чин похорону Захисника України Андрія Григоровича Деркача.

Андрій народився 7 грудня 1986 р. у місті Ковель. У 2000-х роках переїхав на Київщину. 26 серпня загинув від отриманих поранень не сумісних з життям під Зайцевим Донецької області.

Ось що пишуть його друзі :«Він (Андрій) був справжнім чоловіком, порядною людиною, патріотом з Великої букви. Завжди стояв на боці справедливості і не чекаючи повістки, добровільно записався до ЗСУ. Захищав нашу Батьківщину від російських агресорів. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті, як справжній Герой».

Полеглого Захисника України поховали на кладовищі села Хотянівка.

8 вересня священнослужителі міста Березані Київської області звершили чин відспівування воїна Сергія Бірюкова, котрий загинув захищаючи нашу Вітчизну.

Богослужіння очолив настоятель Софроніївського храму міста протоієрей Олександр Клименко у співслужінні духовенства Бориспільської єпархії.

“Воїн Сергій Бірюков – житель Березані, родом із Херсонщини, якого пам’ятатимуть тут довгі покоління. Хлопець із 8 років повний сирота, а у 23 вже віддав власне життя за свободу своєї країни. Так багато сліз. Багато не сказаних слів сьогодні. Сотні людей, які єдиним серцем молилися разом із нами за душу вбитого юнака. Царство Небесне йому. Вічна пам’ять герою. Ми бажали б продовжувати молитися за тебе живого. Будемо молитися за твій вічний спокій”, – написав отець Олександр у себе на сторінці у фейсбук.

8 вересня у Тетянівській церкві Здолбунова Рівненської області відбувся чин поховання загиблого військовослужбовця Романа Луцика, який був прихожанином храму. Чин похорону очолив благочинний Здолбунівського благочиння протоієрей Юрій Шевчук.

Хор сестер Георгієвського подвор’я Рівного супроводжували поховання заупокійними піснеспівами. Дві рідні тітки загиблого несуть монашеський послух у монастирях Рівненської  єпархії.

Роман Луцик народився у 1994 році  в Здолбунові. Загинув під Харковом 6 вересня.

Вічна пам’ять полеглим Героям — воїнам Віталію, Сергію, Сергію, Андрію, Сергію, Роману!

Просмотров: 722