Багато хто навіть не підозрює, але ми живемо молитвами святих угодників Печерських — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді 10 вересня Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів віруючим про подвиг Києво-Печерських святих та про те, як вони навіть сьогодні стоять перед Господом та моляться за нас, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Архіпастиря, хоча преподобні були різними за рівнем знань, походженням, станом здоров’я, однак одне об’єднує їх усіх – вони любили Бога найбільше за все і ближнього свого, як самого себе.

«Святі угодники Божі для нас є живим, реальним прикладом того, як можна догодити Богу, — сказав Предстоятель, — вони для нас є молитовниками, оскільки стоять перед Божим престолом і просять для нас Божої допомоги та милості».

Блаженніший владика наголосив, що багато хто з нас навіть не підозрює про це. «Ми думаємо, що живемо своїми молитвами, а ми більше живемо молитвами святих угодників, які мають сміливу молитву, — зазначив він. — Наша молитва слабка, неуважна, сповнена всяких суєтних помислів, бажань, почуттів. А святі угодники цілком, як стовпи світла, спрямовуються своєю думкою до Бога і предстоять перед ним в смиренному молитовному зверненні завжди».

Першосвятитель побажав допомоги Божої в намірі кожного в міру сил: «любити Бога і ближнього, упокорюватися один перед одним, терпіти один одного, молитися, постити, щоб перемогти себе самого, свою гордість, змирити свою волю перед Божественною волею».

«Нехай молитвами преподобного Феодосія та всіх отців Печерських, пам’ять яких ми сьогодні звершуємо, допомагає нам у цьому земному житті подолати всі випробування, — продовжив Його Блаженство, — щоб Господь послав нашій землі мир, щоб люди схаменулися і перестали вбивати один одного, щоб Господь нам послав усе те, що потрібно для того, щоб подолати всі випробування, всі спокуси, які людина зустрічає у своєму земному житті, щоб ми досягли разом зі святими блаженного життя на Небі, прославляючи Отця і Сина і Святого Духа».

Просмотров: 474