На Черкащині проти чиновника, який зірвав освячення храму УПЦ, відкрито кримінальне провадження

Золотоніський міськрайонний суд, розглянувши матеріали справи щодо незаконних дій голови Шрамківської ОТГ Анатолія Кулі, який 2 липня зірвав освячення Миколаївського храму у селі Кононівка, зобов’язав працівників поліції відкрити кримінальне провадження та внести в ЄРДР інформацію про злочин вказаного чиновника. Також кримінальне провадження відкрито проти майора Драбівського райвідділу поліції Кошового О., який, прибувши 2 липня на виклик парафіян Миколаївського храму, проявив повну бездіяльність. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Черкаської єпархії.

Кримінальні провадження відкрито за ч. 2 ст. 161, ч.1 ст.180, ст.364 ККУ.

Нагадаємо, 2 липня 2022 року в селі Кононівка Драбівського благочиння Черкаської єпархії планувалася урочиста подія – Велике освячення храму в ім’я святителя Миколая Чудотворця, побудованого настоятелем ієреєм Ігорем Басюком разом з релігійною громадою храму. Однак, вхід до новозбудованого храму парафіянам УПЦ та духовенству єпархії на чолі з митрополитом Черкаським і Канівським Феодосієм перегородив особисто голова Шрамківської ОТГ Анатолій Куля з невеликою, але галасливою групою підтримки.

Викликана поліція на чолі з майором Кошовим О.М., як зазвичай, виявляла повну бездіяльність. Поліцейські спокійно дивилися, як порушуються права віруючих громадян України, які вірують «не тою вірою» та належать «не до тої Церкви».

Звичайно, віряни без великої напруги могли б самі відтіснити порушників закону від храму та увійти для звершення богослужіння в збудований власними силами храм, але митрополит Феодосій не благословив так чинити.

Просмотров: 1236