Блаженніший Митрополит Онуфрій: В душі кожної людини є Біблія — це совість (відео)

Під час проповіді у Неділю 13-ту після П’ятидесятниці, день Усікновіння чесної глави святого пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, коли людина на землі може відчути Царство Боже і як Бог відкриває кожному Свою волю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У своєму слові Предстоятель розповів про мученицький подвиг святого Іоанна Предтечі, а також про життя святителя Ієрофея (Лобачевського), чин прославлення якого відбувся за Божественною літургією.

Блаженніший владика звернув увагу, що кожна людина може подивитися на життя святителя Ієрофея і задати собі запитання: «А чи я йду тією дорогою, якою ходив святитель Ієрофей?».

Разом із тим, Предстоятель підкреслив, що святість не можна здобути швидко, адже для цього потрібно нести багаторічний подвиг, виконуючи Божественні закони любові. Втім, за словами Архіпастиря, людина, яка іде дорогою виконання священних Божих заповідей, «ще на землі починає відчувати присутність Царства Божого, тому що Царство Боже всередині людини».

Повнота ж Божого Царства наступає тоді, «коли людина відкриває свою душу, очищає себе від гріха, дає місце в душі своїй Богові і коли Бог царює в людині», — наголосив Першосвятитель.

Предстоятель також зауважив, що Божественні закони, по яких необхідно жити кожній людині, окрім Євангелія, написані ще й на скрижалі кожного людського серця.

«У кожній людині є Біблія», — сказав Блаженніший владика.

Першосвятитель зазначив, що ця Біблія у кожному серці «озвучується голосом совісті», та нагадав, що совість — це голос Божий.

«Потрібно читати Святе Письмо, слухати свою совість і жити так, щоб наші дії не розходилися з голосом нашої совісті і Святим Письмом», — сказав у підсумку Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 539