У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 88

Духовенство та миряни Української Православної Церкви не лишаються осторонь горя і проблем свого народу та надають різносторонню допомогу українським воїнам, медикам, вимушеним переселенцям та всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує вісімдесят восьму частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 87.

Чернівецька єпархія. 11 вересня 2022 року у Свято-Духівському кафедральному соборі міста Чернівці після Літургії та молебню за мир в Україні близько 500 дітей отримали шкільні рюкзачки, які придбав Буковинський Православний Релігійний Фонд спільно з Hermann Haeck Stiftung.

Зокрема, допомогу отримали діти вимушених переселенців, діти-сироти, діти з багатодітних сімей та діти воїнів.

Ніжинська єпархія. 11 вересня 2022 року настоятель Преображенського храму села Яблунівка Прилуцького району протоієрей Володимир Дребот передав для Яблунівської сільської амбулаторії набори медикаментів.

Цього ж дня отець Володимир передав начальнику соціальної служби Яблунівської сільської ради засоби гігієни та одяг для дітей з інвалідністю, а військовим волонтерам для подальшої доставки в зону бойових дій – продукти харчування, аптечки та перев’язувальні матеріали.

Дніпропетровська єпархія. У Дніпрі Спілка милосердя святителя Луки Кримського уже другий рік годує бездомних та нужденних.

«Лише за минулий тиждень ми нагодували 280 осіб і починаючи з цього, додаємо в наш графік ще один виїзд на Західний житловий масив, який здійснюватиметься по суботах. Таким чином, щотижня будемо здійснювати 5 годувань: двічі на ж/м Покровський, двічі на ж/м Західний, куди стали приходити за гарячою їжею близько 80 осіб, і щонеділі на території Успенського храму, селища Діївка-2», – розповіли православні волонтери.

Докладніше про допомогу можна прочитати за посиланням.

Харківська єпархія. 11 вересня 2022 року настоятель Свято-Духівського храму міста Богодухів роздав гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям.

Ізюмська єпархія. Священники та єпархіальні волонтери роздали допомогу переселенцям та постраждалим від бойових дій.

БФ «Покров» (фонд протодиякона УПЦ Вадима Новинського) у Києві передав 150 продуктових наборів вимушеним переселенцям. Допомогу надіслали на прохання громади Успенського храму у Дарницькому районі столиці.

Громаді міста Сіверськ Бахмутського району БФ «Покров» передав другий автомобіль швидкої допомоги, складні та надувні ноші, а також медичні аптечки .

Просмотров: 341