УПЦ – найбільша конфесія в Україні, спроби заборонити її – це найлегший спосіб дестабілізувати ситуацію у суспільстві — голова ДЕСС

13 вересня 2022 року під час конференції в УКУ «Релігійний мир чи “війна цивілізацій”» голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан нагадала, що Українська Православна Церква є найбільшою релігійною мережею в Україні, яка налічує близько 2 млн. активних вірян. Також чиновниця пояснила, до яких руйнівних наслідків можуть привести ідеї заборони УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на YouTube-канал УКУ.

«УПЦ зараз є найбільшою релігійною мережею в Україні, у ній більше центрів, ніж у “ПЦУ”», – наголосила Олена Богдан.

Зокрема, у Києві, за словами голови ДЕСС, «найбільша кількість православних храмів – УПЦ, і це храми не порожні, вони не були порожні в квітні, вони не є порожні зараз, вони наповнені вірянами. Православні храми “ПЦУ” в Києві теж є, там і далі відбуваються богослужіння, там немає ситуації, що вірянам немає куди зайти, що вони переповнені», – розповіла чиновниця.

Також, як зауважила пані Богдан, в Українській Православній Церкві налічується близько 10 тис. священників – «це приблизно вдвічі більше ніж в “ПЦУ”».

Окрім того, голова ДЕСС заявила, що заборона УПЦ – це «найлегший спосіб дестабілізувати ситуацію в суспільстві, створити дуже серйозну протидію між громадянами, дуже серйозну боротьбу громадян і правоохоронних органів».

Просмотров: 3882