Коментар пресслужби Львівської єпархії з приводу зломів єпархіальних сайтів

Зловмисники зламали три сайти Львівської єпархії та опублікували на них провокативні матеріали. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує коментар єпархіальної пресслужби з приводу даних інцидентів, з посиланням на офіційний Telegram-канал митрополита Львівського і Галицького Філарета.

16 вересня 2022 року невідомими особами було зламано три сайти Львівської єпархії Української Православної Церкви (Головний сайт – upc.lviv.ua; Фотолітопис єпархії – foto.upc.lviv.ua та першу версію сайту, який містить матеріали, написані до 2016 року – 2016.upc.lviv.ua).

На сайтах було розміщено різні провокаційні матеріали. А саме: на сайті foto.upc.lviv.ua поставили брудну та неправдиву інформацію про те, що Львівська єпархія підтримує «Спеціальну військову операції РФ» в Україні. Також було розміщено звернення від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, в якому йдеться про те, що прецедентом для початку війни в Україні стали нерозсудливі дії Президента України Володимира Зеленського, а також те, що Митрополит Онуфрії «висловлює любов та повагу до руських воїнів, які прийшли оберігати українську землю».

Заявляємо, що ця інформація є 100%-во неправдивою, а сама спроба дискредитації Львівської єпархії УПЦ свідчить про те, що її ініціатори зацікавлені виключно в роз’єднанні українського народу, а також зовсім не знайомі з реальною діяльністю УПЦ у Львові.

Наше духовенство підносить молитву за мир в Україні, за наш багатостраждальний народ, за воїнів ЗСУ. Ми збираємо кошти для військових, допомагаємо переселенцям та годуємо бідних. А наші пастирі духовно підтримують всіх, хто звертається по допомогу.

Також нагадуємо, що в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну Керуючий Львівською єпархією митрополит Філарет цю військову агресію назвав війною, а предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав дії РФ по відношенню до нас «каїновим гріхом».

З 24 лютого 2022 року по сьогоднішній день речники Української Православної Церкви неодноразово засуджували злочинні дії Росії в нашій Державі. За кожним богослужінням наші ієрархи підносять сугубу молитву за Президента України, владу та всіх українських воїнів, які захищають цілісність України від російської навали.

Собор Української Православної Церкви, який відбувся 27 травня 2022 року, остаточно затвердив, самостійність і незалежність нашої Церкви, чим унеможливив доцільність провокативних заяв щодо зв’язків із державою-агресором.

Ми вважаємо, що подібні дії наших недоброзичливців розпалюють міжрелігійну ворожнечу і ненависть в українському суспільстві та є спробою дискредитації Української Православної Церкви у Львівській області і її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Керівництвом Львівської єпархії було подану заяву у Головне управління Національної поліції у Львівській області з приводу зламу сайтів єпархії та розповсюдження неправдивої інформації.

Маємо надію, що злочинців найближчим часом буде знайдено та покарано згідно Закону України.

Також повідомляємо, що роботу всіх наших сайтів відновлено.

Просмотров: 1142