На Львівщині староста села закликає звільнити вчителів, які відвідували храми УПЦ

Староста села Верхня Яблунька Львівської області Єва Семків відкрито закликає до дискримінації громадян України залежно від їх релігійних переконать. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт «СПЖ».

12 вересня 2022 року староста Верхньої Яблуньки написала лист до голови Львівської ОВА з проханням звільнити директора школи та вчителів через відвідування храмів УПЦ. У листі, зокрема, йдеться про наступне:

«Просимо відповідно до рішення загальних зборів посприяти у звільненні з роботи директора Верхньояблунського УОСВ І-ІІІ ступенів та вчителів, які постійно під час повномасштабної війни України з Росією відвідували богослужіння у храмах Московського патріархату, показуючи тим самим негативний приклад учням».

Дії пані Семків є грубим порушенням Конституції України, 35 стаття якої говорить: «Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання […] Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа – від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова».

Нагадаємо, голова Київської обласної організації політичної партії «Слуга народу» Мотовиловець А. В. заявив, що жодний закон або нормативно-правовий акт України не наділяє органи місцевого самоврядування правом забороняти або втручатися у діяльність релігійних організацій, навіть за умови воєнного стану.

Просмотров: 2391