Прихильники «ПЦУ» не захотіли домовлятися та, попираючи усі закони, захопили старовинний храм УПЦ у Зазим’ї на Київщині (відео)

17 вересня 2022 року прихильники «ПЦУ» на чолі з колишнім священником УПЦ Анатолієм Слиньком, попираючи усі законі права парафії УПЦ на честь Воскресіння Христового у селі Зазим’я на Київщині, захопили їхній старовинний храм. Про це повідомляє «Перший Козацький», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Це вже не перше злочинне намагання заволодіти святинею. Так, 10 вересня, після спроби захоплення храму прихильниками «ПЦУ» у Зазим’ї, сторони домовилися закрити храм та сісти за стіл переговорів.

«Але домовитися там вже не змогли, бо активістам «ПЦУ» не потрібен був компроміс, їм потрібна була наша святиня. Саме тому Анатолій Слинько сьогодні організував проведення свого обряду о 14:00», – розповів журналіст «Першого Козацького» і підкреслив, що у прихильників «ПЦУ» немає жодних прав на будівлю храму.

Він зазначив, що з самого ранку біля храму з’явилися прибічники Епіфанія – невеличка група, яка вишукувалася біля воріт і не пускала віруючих. Вірян у той час молилися біля стін своєї святині. За його словами, на місці були присутні багато правоохоронців, проте поліція була заангажована і підтримувала прибічників «ПЦУ». Окрім того, була тероборона і представники місцевої влади.

«Спершу все було відносно мирно, віряни молилися, активісти “ПЦУ” просто стояли, але все змінилося, коли на місті з’явився клірик «ПЦУ» з села Погреби. Він почав розпалювати ворожнечу, почав обзивати вірян зрадниками, підбурювати натовп. Біля храму почалося протистояння. Активісти “ПЦУ” штовхали людей, обзивали, принижували. Одна з активісток намагалася викрутити в мене камеру, що можна класифікувати як правопорушення – перешкоджання журналістській діяльності», — йдеться далі у повідомленні кореспондента з місця подій.

Він констатував, що «нажаль активісти «ПЦУ» незаконно перереєструвавши церкву, не маючи жодних прав на святиню, зірвали печатки, замки та увійшли до церкви».

Православні уникали конфлікту і не пішли на протистояння.

Використано фото facebook.com/miryany.offpage, СПЖ

Просмотров: 2323