Митрополит Лука взяв участь в урочистостях з нагоди інтронізації єпископа Сербської Православної Церкви

18 вересня 2022 року, у неділю 14-ту після П’ятидесятниці, у день пам’яті святих пророка Захарії та праведної Єлисавети, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука взяв участь у святкових урочистостях з нагоди інтронізації єпископа Шабацького Ієрофея (СПЦ). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на tvhram.rs.

У молитовній присутності Святішого Патріарха Сербського Порфирія в храмі на честь святих апостолів Петра і Павла в Шабаці відбулась урочиста Літургія, яку у співслужінні митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки та архієреїв Сербської Православної Церкви очолив єпископ Ієрофей.

Під час богослужіння було зачитано рішення Священного Архієрейського Синоду СПЦ про обрання Преосвященнішого Ієрофея єпископом Шабацьким.

Далі Святіший Патріарх Порфирій звершив чин інтронізації новообраного Шабацького єпископа.

Наприкінці урочистостей Предстоятель Сербської Православної Церкви звернувся до всіх зі словом проповіді, після чого владика Ієрофей подякував Його Святості, присутнім ієрархам, духовенству й усім вірянам.

Зі словами особливої вдячності новоінтронізований архієрей Сербської Церкви звернувся до ієрарха УПЦ.

«Глибоку вдячність я висловлюю митрополиту Запорізькому Луці, який, походячи зі стражденної Української Православної Церкви, свідчить нам, що ніщо не може відлучити нас від любові Христової», – сказав єпископ Ієрофей.

Просмотров: 1716