На Волині та Закарпатті освятили нові храми

18 вересня 2022 року, в 14-ту Неділю після П’ятидесятниці, у селі Білин на Волині митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир освятив новий храм, обладнаний зі старої покинутої будівлі аптеки, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив освячення нового престолу в м. Берегово на Закарпатті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Володимир-Волинської та Мукачівської єпархій.

Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир із собором духовенства освятив храм Різдва Пресвятої Богородиці у селі Білин Ковельського району Волинської області.

“У 90-х минулого століття жителі села збудували спільними зусиллями величну і гарну церкву на честь Божої Матері. Проте, коли прийшов час освячення, розкольники, котрі на той час покинули лоно Української Православної Церкви, зуміли захопити у своє володіння новозбудований храм Божий. Село розділилося і значна частина віруючих залишилася без храму. Було прийнято рішення використовувати для молитви пристосоване приміщення. Таким виявилася покинута сільська аптека”, – йдеться у повідомленні.

Тривалий час велися роботи по переоблаштуванню і перебудові старої будівлі аптеки у церковну споруду. На сьогодні роботи довершено. Новий храм повстав у всій красі, як зовні, так і всередині.

За час будівництва змінилося декілька настоятелів. Сьогодні громаду очолює молодий, енергійний, комунікабельний і глибоко відданий православному пастирству протоієрей Леонід Ничипорук.

На свято зібралися православні жителі Білина та гості. Благочинний Ковельсько-Воскресенської округи протоієрей Михаїл Чупак зі священниками, що прибули на свято, співслужили владиці під час Чину освячення Престолу Божого та храму. Спільно звершили Божественну літургію.

Високопреосвященніший владика привітав отця настоятеля і громаду храму з великою подією та побажав і надалі у єдності, любові та збереженні прабатьківської Христової віри звершувати справу спасіння душ на землі.

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив Божественну літургію в храмі на честь ікони Пресвятої Богородиці «Живоносне Джерело» в м. Берегово, перед початком якої архіпастир звершив чин освячення нового престолу.

Під час богослужіння лунала молитва до Всемилостивого Бога за мир на Українській землі, за припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.

По завершенні Літургії владика звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді.

Митрополит Феодор висловив подяку архімандриту Іову (Стенавському) та всім, хто долучився до будівництва храм і призвав на всіх Боже благословення.

Просмотров: 3522