У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 89

Українська Православна Церква надає необхідну допомогу воїнам ЗСУ, медикам, волонтерським об’єднанням, біженцям й усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує вісімдесят дев’яту частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 88.

Синодальний відділ УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями передав допомогу Захисникам України на суму понад 180 тис. грн.

Зокрема, військовим на передову доставили теплий одяг, ліхтарі, взуття, пічку, автомобільні деталі, господарський та технічний інвентар.

Також до складу вантажу увійшли продукти харчування тривалого зберігання та засоби гігієни.

Доставив дану допомогу співробітник Військового відділу Української Православної Церкви протоієрей В’ячеслав Яковенко.

Київська єпархія. Фонд «‎Фавор»‎ отримав черговий гуманітарний вантаж від польського Православного Митрополичого Благодійного Фонду ‎«Елеос»‎, котрий діє за сприяння Православної Церкви в Америці.

Завдяки такій підтримці волонтери-фаворівці роздали у Києві 200 продуктових наборів вимушеним переселенцям.

Мукачівська єпархія продовжує опікуватися над 40-ка дітьми-сиротами з дитячих будинків «Обійми‎»‎, «Барвінок‎»‎ (м. Дніпро) та одинокою вдовою-переселенкою із м. Чернігова з 10-ма дітьми.

Так, за сприяння настоятеля Свято-Троїцького храму м. Мукачева протоієрея Ярослава Поповича для діток було зібрано та передано чергову допомогу: їжу, взуття, одяг, ліки, велосипеди, електротехніку, килим, тощо.

Однак, діти все ще потребують допомоги.

Для бажаючих допомогти інформація доступна за посиланням.

17 вересня 2022 року з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора вихованці парафіяльного спортивного клубу ІСО «Ніка» взяли участь у благодійному відкритому чемпіонаті в м. Ужгороді з бойового мистецтва самозахисту ІСО

За словами організаторів чемпіонату усі кошти будуть передані, або на підтримку Збройних Сил України, або ж постраждалим минулого тижня вибухотехнікам (головний суддя змагань зараз на передовій, постраждалі бійці – його підлеглі). Рішення, куди спрямувати кошти, вирішать члени команд.

Харківська єпархія. Клірики храму в ім’я святого рівноапостольного князя Володимира м. Харкова протоієрей Ростислав Сабельников і диякон Володимир Малиновський роздали харків’янам набори продуктів.

Могилів-Подільська єпархія. Настоятель Різдво-Богородичного храму смт. Муровані Курилівці протоієрей Василій та клірик храму протоієрей Ігор відвідали в районній лікарні біженців, які прибули у селище з Харкова, Бахмута, Краматорська, Лиманата інших міст, які знаходяться неподалік лінії фронту.

Священники принесли людям харчі та мінеральну воду.

«Люди були дуже вдячні за такий візит і проявлену турботу, обіймали священників та розказували зі сльозами на очах про жахи, які вони пережили під час війни. І хоча всі дуже виснажені, немічні, а деякі з них мають поранення, проте вони не падають духом, а просять і молять Бога, щоб якомога швидше закінчилася війна і всі змогли повернутися у свої домівки. Дуже багато людей в першу чергу попросили святої води, тому одразу після відвідування лікарні отець Василій поїхав до церкви, щоб виконати це прохання», – йдеться у повідомленні.

Докладніше про дану допомогу та потреби постраждалих можна почитати за посиланням.

Сумська єпархія. 14 вересня 2022 року голова єпархіального Центру реабілітації постраждалих від воєнних дій протоієрей Олександр Петренко передав до одного з лікувальних закладів препарати та інші матеріали для надання медичної допомоги військовослужбовцям, які, захищаючи Україну від російської агресії, отримали поранення.

Чернівецька єпархія проводить збір допомоги для Святогірської лаври.

«Дорогі брати і сестри всі ми бачили відео, що пережила Святогірська лавра УПЦ та близько 500 біженців, які в отримали в ній прихисток. Зараз лавра переживає продовольчу та фінансову скруту в утриманні біженців.

Давайте всі разом допоможемо одному з наділів Богородиці – нашій улюбленій Святогірській Лаврі, владиці Арсенію та біженцям, які більше ніж півроку живуть у підвалах Лаври», – закликають єпархіальні волонтери.

Зазначається, що збір даної гуманітарної допомоги проводиться за благословенням митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія.

Докладніше можна почитати за посиланням.

Полтавська єпархія. Проректор з виховної роботи Полтавської місіонерської духовної семінарії протоієрей Віталій Васильчук разом із студентами передав до Центру надання гуманітарної допомоги міста Горішні Плавні засоби дитячої гігієни.

14 вересня 2022 року для Захисників України на передову з Гуманітарного центру Полтавської єпархії було передано благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування, побутової хімії та медикаментів.

Олександрійська єпархія. За благословенням митрополита Олександрійського і Світловодського Боголєпа при Покровському монастирі м. Олександрії єпархіальні волонтери організували благодійну трапезу та нагодували чималу кількість нужденних людей.

18 вересня 2022 року при єпархіальному просвітницькому центрі святих благовірних князів Бориса та Гліба у м. Олександрії було надано гуманiтарну допомогу потребуючим людям.

Благодійна акція відбулася за сприяння БФ «Покров».

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 412