Одіозні депутатки, відомі боротьбою з УПЦ, підозрюються у скоєнні карних злочинів

У Тернополі поліція відкрила кримінальну справу щодо депутатки від партії “ЄС” Мар’яни Юрик-Том’як, яка розпалювала ворожнечу проти віруючих УПЦ, які йшли хресним ходом в Почаївську Лавру. Депутатку Івано-Франківської облради Марію Рудик, яка вимагає заборонити УПЦ, визнано винною в корупційному правопорушенні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на місцеві сайти ternopoliany.te.ua, versii.if.ua.

Кримінальне провадження за статтею 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками відкрили у поліції Тернопільщини щодо депутатки Тернопільської міської ради від партії “ЄС” Мар’яни Юрик-Том’як.

Стаття, за якою обвинувачують провокаторку, передбачає покарання – штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як розповіла депутатка від «ЄС» на власній сторінці в Інстаграм, 19 вересня зранку її викликали на допит й повідомили, що на неї відкрили кримінальну справу за пости у Фейсбуці щодо хресного ходу на Тернопільщині.

Депутатка Івано-Франківської облради від ВО «Свобода» Марія Рудик, яка обіймала посаду директора навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області, придбала за 213 тисяч гривень автомобіль Mitsubishi Outlander 2008 року випуску та не задекларувала його у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

У ході розгляду справи депутатка Рудик регулярно не приходила на судові засідання, через що прокуратура навіть розглядала примусовий привід до суду депутатки від «Свободи».

Івано-Франківський міськсуд визнав Марію Рудик винною у скоєнні адміністративного правопорушення.

Окрім того, як зазначає Telegram-канал «Перший Козацький», у такому ж адміністративному правопорушенні звинувачувався мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який «не встиг» задекларувати нову «Шкоду Октавію» і, як і Рудик, активно бореться з Українською Православною Церквою.

Нагадаємо, що 16 вересня 2022 року з ініціативи Марії Рудик депутати Івано-Франківської облради ухвалили звернення до ВР про заборону УПЦ та передачу лавр «українському народу».

Просмотров: 2936