Озброєна тероборона побила вірян і осквернила храм на Житомирщині (+відео)

22 вересня 2022 року, у четвер, відбулась спроба рейдерського захоплення Миколаївського храму у смт. Попільня Житомирської області, яку вчинили прихильники “ПЦУ” за допомогою людей у балаклавах та у військовій формі, які представлялися теробороною. До вірян була застосована фізична сила, а до церкви болгарки. У результаті храм опечатали. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Житомирської єпархії.

З самого ранку по периметру огорожі та біля центральної брами храму була виставлена охорона, люди у військовій формі, які представлялись місцевою теробороною. Майже у всіх була зброя.

На територію храму прихожан, вірян УПЦ не пропускали. Натомість пропустили представників “ПЦУ”, які разом із людьми у військовій формі розпочали рейдерське захоплення.

Ці люди у військовій формі зухвало болгаркою зрізали металеві двері та їх зняли, а потім великим молотом вибили дерев’яні. Представники поліції стоячи поруч не вжили ніяких заходів проти цих безбожних і протизаконних дій. Більш того, вірян, прихожан храму, які кинулись захищати свою святиню від рейдерів силоміць виштовхали та не пустили на територію.

Попри всі зусилля у храм представники структури “ПЦУ” не ввійшли. Храм було опечатано до рішення суду. Це уже друга спроба захоплення храму у Попільні.

“Прикро, що замість молитви за мир та спокій в Україні, молитви за українських військових, які наразі на передовій виборюють перемогу, представники ПЦУ за допомогою людей у військовій формі розпалюють ворожнечу та роз’єднують українців, не дивлячись навіть на те, що багато вірян УПЦ, зокрема і у Попільні віддали своїх батьків та синів на війну…”, – йдеться у повідомленні.

Просмотров: 6670