Фонд Вадима Новинського надав черговий транш допомоги Церкві та армії

21, 22 вересня 2022 року у місті Олександрія та Миколаїв Українська Православна Церква роздала біженцям та нужденним по 300 наборів продуктових наборів,  переданих Фондом Вадима Новинського, співробітники Благодійного фонду Вадима Новинського та волонтери передали ЗСУ 2 000 армійських аптечок, а також медичні товари й обладнання військовій частині А7301 територіальної оборони ЗСУ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на fundnovynskyi.org.

21 вересня у Просвітницькому центрі на честь святих благовірних князів Бориса і Гліба в місті Олександрія священники Української Православної Церкви передали допомогу вимушеним переселенцям та сім’ям, в яких виховуються діти з особливими потребами. Для людей, які опинилися в скрутній ситуації, Фонд Вадима Новинського зібрав три тонни харчів першої необхідності.

У продуктових наборах – борошно, цукор, три види крупи, макаронні вироби, олія, консервована кукурудза, горошок та квасоля, консерви рибні та м’ясні, згущене молоко, чай, вафлі, печиво та шоколад.

Директор Фонду Дмитро Сергеєв розповів, що благодійна організація бере активну участь у соціальному служінні Української Православної Церкви, регулярно надаючи допомогу українцям, які перебувають у складних життєвих обставинах, – ветеранам війни, пенсіонерам, багатодітним сім’ям. «На жаль, з початку повномасштабної війни у ​​надважких обставинах опинилося дуже багато українських сімей. Тому в останні місяці ми значно посилили цей напрямок нашої роботи», – зазначив Дмитро Сергеєв. Він нагадав, що Фонд формує та відвантажує в середньому 500 продуктових наборів щодня.

300 продуктових наборів, переданих Фондом Вадима Новинського, роздали нужденним 22 вересня в Сергіївському храмі УПЦ міста Миколаїв.

Мешканці Миколаєва, які мають труднощі з придбанням продуктів, щиро дякували Господу, Українській Православній Церкві та благодійникам.

Цього ж дня співробітники медичного корпусу Фонду Вадима Новинського та волонтери, які прийшли їм на допомогу, зібрали 2 000 армійських аптечок для військовослужбовців України, які перебувають на передовій. Аптечки призначені для різних підрозділів ЗСУ.

Армійська аптечка (IFAK) – це індивідуальний набір медикаментів, що відповідає найсучаснішим стандартам.

«Армійська аптечка – це не те, на чому варто заощаджувати. З якісними медичними препаратами, які завжди під рукою, наші захисники почуваються набагато впевненіше на передовий», – зазначили у Фонді.

Фонд також передав медичні товари й обладнання військовій частині А7301 територіальної оборони ЗСУ.

Медичне майно для надання первинної медичної допомоги у мобільних шпиталях та лікарнях: індивідуальні армійські аптечки першого рівня, розчини та системи для інфузій, перев’язувальні матеріали, стерилізатори і дефібрилятори – передав представникам військової частини А7301 територіальної оборони ЗСУ директор фонду Дмитро Сергеєв.

Загальна сума, виділена Вадимом Новинським на гуманітарні проекти після 24 лютого, перевищила 800 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Вінницька єпархія передала автомобіль ШМД для обласного центру екстреної медичної допомоги, яку придбали завдяки допомозі Благодійного фонду «Покров» (фонд клірика УПЦ протодиякона Вадима Новинського), а також завдяки підтримці благодійниці Ставнійчук Марини Іванівни.

Просмотров: 657