Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння з чином Воздвиження Хреста у Києво-Печерській Лаврі (+фото, відео)

26 вересня 2022 року, напередодні свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння з чином Воздвиження Хреста в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Баришівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості обителі у священному сані.

Під час великого славослов’я Блаженніший владика виніс Святе Древо на центр храму, де було звершено чин Воздвиження Хреста.

Початково свято Воздвиження встановлене Церквою на згадку про віднайдення Хреста Господнього у IV столітті. У VII столітті зі спомином про віднайдення Хреста була з’єднана інша подія – повернення древа Животворящого Хреста Господнього з перського полону. Це відбулося 14 вересня 628 року (27 вересня за новим стилем). Таким чином, у святі цього дня з’єдналися два спомини: про знайдення Хреста Господнього і про повернення його з полону. Крім цього, богослужбові тексти свята нагадують вірним про страждання і смерть Господа, які Він витерпів на Хресті заради нашого спасіння.

Завтра Предстоятель очолить святкове богослужіння у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври. Початок Божественної літургії о 7:00.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці у Святошині.

Просмотров: 3102