Священник, який повернувся з розколу, очолив парафію, у якої прибічники “ПЦУ” відібрали храми

27 вересня 2022 року, у свято Хрестовоздвиження, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив освячення престолу в будівлі, яку пристосували для богослужіння віряни у селі Дзвиняча Тернопільської області. Владиці співслужив протоієрей Феодор Мартинюк, який пішов у розкол у травні 2022 року, розкаявся і знову був призначений настоятелем парафії УПЦ. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook правозахисниця Вікторія Кохановська, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після того, як отець Феодор перейшов до “ПЦУ”, парафіяни УПЦ у селі Дзвиняча залишилися без храму. Тоді віряни облаштували приміщення для богослужінь, для чого придбали одну з господарських споруд у населеному пункті. Попри те, що протоієрей Федір покаявся і повернувся до УПЦ, храм залишився у прихильників “ПЦУ”.

«Дай Бог, щоб цей храм, який ви збудували, став місцем невичерпної благодаті Божої. А для цього кожен із нас має нести свій хрест, і щоб Господь допоміг нам нести його та увійти у благословенну вічність», – сказав владика Сергій перед початком Літургії.

Нагадаємо, священник Тернопільської єпархії протоієрей Феодор Мартинюк приніс покаяння за перехід до “ПЦУ” та був прийнятий в лоно Української Православної Церкви. Про це йдеться у заяві управління єпархії від 26 травня 2022 року.

Використано фото СПЖ

Просмотров: 1647