У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 91

Духовенство та віряни Української Православної Церкви ведуть активну волонтерську роботу та допомагають усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує дев’яносто першу частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 90.

Київська єпархія. БФ «‎Фавор» передав 14 упаковок підгузків до Київського міського будинку дитини ім. М. М. Городецького (м. Ворзель). Дану допомогу волонтери-фаворівці привезли з Варшави від польського Православного митрополичого благодійного фонду «Елеос», який діє за сприяння Православної Церкви в Америці.

Детальніша інформація і реквізити для допомоги БФ «‎Фавор» доступні за посиланням.

Волонтери руху  «Парасолька» передали продукти до міста Бахмут та евакуювали звідти людей.

Зокрема, волонтер Юрій зміг вивезти з Бахмута шістьох осіб.

«У Бахмуті постійні обстріли, немає води, опалення, світла, газу, нічого не працює. Люди ночують у підвалах, ховаються від обстрілів. Ми оплатили паливо на поїздку – 4250 грн. Передали близько 700 кг продуктів (різні крупи, горох, консерви, олія, цукор, чай, мило та інше)», — поділилася волонтерка Олеся Медвідь.

Також за допомогою благодійників мешканцям Бахмута передали близько 500 буханців хліба.

Харківська єпархія. Настоятель храму на честь Казанської ікони Божої Матері міста Харків протоієрей Михаїл Богачов передав медикаменти засоби гігієни до центральної клінічної лікарні міста Богодухів Харківської області.

Волонтерський відділ Харківської єпархії спільно з громадською організацією «‎Допомога ближньому» передав військовий намет до одного з передових підрозділів ЗСУ.

Кременчуцька єпархія активно співпрацює з волонтерами по збору допомоги військовим. Зокрема, нещодавно спільними зусиллями вдалося зібрати бандажі, розчини, гемостатики, перев’язки, шприци, дезрозчини тощо і передали до шпиталю в Донецькій області та рятувальникам у місто Бахмут.

Окрім того, єпархіальні волонтери на чолі з протоієреєм Костянтином Масловим передали бійцям на передову термобілизну, гемостатики та медичні препарати.

Олександрійська єпархія. З благословення митрополита Олександрійського і Світловодського Боголєпа при Петро-Павлівському храмі селища Олександрійське діти недільної школи виготовляють бліндажні свічки. Одна свічка горить півтори години, нею можно обігрітися та приготувати на ній їжу.

Наразі вже виготовлено та передано на передову для наших воїнів близько 300 свічок.

28 вересня 2022 року при монастирі на честь Покрова Пресвятої Богородиці вчергове провели благодійну трапезу для нужденних. Такі благодійні заходи при монастирі проводяться щотижня.

Сєвєродонецька єпархія. В Успенському храмі міста Рубіжне місцевим жителям роздали продуктові набори.

Полтавська єпархія. З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук спільно з волонтерами громадської спілки «Закарпатські Ґазди», ТМ «Наша ряба» та військовослужбоцями ЗСУ передали гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування жителям міста Балаклії.

22 вересня 2022 року волонтери Центру «Благо» на чолі з керівником єпархіального відділу благодійності і соціального служіння протоієреєм Андрієм Сімоном відвідали навчально-реабілітаційний центр Полтавської обласної ради, в якому перебувають сім’ї біженців, вимушених переселенців та хворі діти.

Цього ж дня керівник єпархіального відділу благодійності та соціального служіння протоієрей Андрій Сімон та настоятель храму святої блаженної Ксенії при Полтавській дитячій міській клінічній лікарні протоієрей В’ячеслав Кондратенко передали гуманітарну допомогу дітям, які перебувають на лікуванні в цій установі. В склад гуманітарної допомоги увійшли: постільна білизна, ігри, іграшки, цікава дитяча література та інші речі.

Під час зустрічі священники поспілкувалися на духовні теми з представниками адміністрації закладу. Із-за карантинних обмежень зустрітися з маленькими пацієнтами не було можливості.

Волонтери, керівництво лікарні, батьки та дітки передають щиру вдячність благодійникам.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 466