Митрополит Лука висловив співчуття з приводу загибелі мирних жителів у Запоріжжі 30 вересня

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука висловив співчуття постраждалим від обстрілу 30 вересня 2022 року у Запоріжжі та їхнім близьким та звернувся зі словами підтримки до поранених під час обстрілу блокпоста та до близьких загиблих. Звернення владики опубліковано на єпархіальному сайті 30 вересня, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні ми знову побачили страшне обличчя війни – під час виїзду із Запоріжжя загинули прості люди – мирні жителі нашого краю, — зазначив ієрарх УПЦ. — Від імені вірних чад Запорізької єпархії Української Православної Церкви ми засуджуємо сліпу ненависть і звірство тих, хто це здійснив в ім’я своїх інтересів, не зупинившись перед пролиттям крові невинних людей».

Митрополит Лука підкреслив, що вбивство невинних людей засуджується усіма і не може бути засобом для досягнення будь-яких цілей, «оскільки несе у світ лише закон диявольського людиноненависництва».

«Не може бути цілей, які можна виправдати таким шляхом», — наголосив він.

Митрополит Запорізький Лука назвав винуватців у загибелі мирних жителів «нелюдями», які, «прагнучи досягнення своїх неправедних цілей, не зупиняються ні перед чим», однак вони не досягнуть успіху, а лише спричинять проти себе і своїх рідних «гнів Божий і справедливе засудження народів усього світу». Архієрей описав їх словами пророка Єремії: «прагнення їхнє – зло, і сила їхня – неправда» (Єр. 23.10).

Владика висловив глибокий сум за загиблими в цій трагедії й запевнив у молитві за упокій їхніх душ у селищах праведних.

«Висловлюємо щире співчуття рідним та близьким загиблих та постраждалих. Молимося, щоб Всемилостивий Господь зміцнив вас. Втративши у війні близьку для себе людину, я щиро співчуваю всім вам, і прошу Господа дарувати терпіння та міцність», — сказав Його Високопреосвященство.

Керуючий Запорізькою єпархією закликав до молитви про одужання поранених, «щоб Господь допоміг їм з гідністю перенести випробування, що випало на їхню долю» та підкреслив, що «обов’язок простих людей, зробити все можливе, щоб полегшити їхні страждання».

«Молимося, щоб Господь Милосердний врятував душі загиблих і прийняв їх у Своїх Царських Оселях, а також зцілив біль поранених та вгамував скорботу тих, хто зазнав втрат!», — йдеться у повідомленні.

Просмотров: 486