Священнослужителі п’яти єпархій провели в останню дорогу полеглих Захисників України

29, 30 вересня 2022 року у Рівненській, Сумській, Полісько-Сарненській, Кременчуцькій та Харківській єпархіях відбулися відспівування загиблих воїнів ЗСУ, які захищали нашу Батьківщину від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

29 вересня у Рівненській єпархії відспівали двох полеглих Захисників Батьківщини.

У Покровському храмі села Хотінь священники єпархії на чолі з благочинним Радивилівського округу звершили чин відспівування 23-річного воїна Андрія Грановського, який з початком війни пішов добровольцем захищати свою Батьківщину від російських загарбників.

В Іоанно-Богословському храмі села Головниці благочинний Другого Корецького благочиння протоієрей Микола Шевчук у співслужінні єпархіального духовенства очолив чин відспівування 29-річного воїна Василя Окушка.

Духовенство та миряни Рівненської єпархії висловлюють співчуття родинам загиблих Захисників та просять усіх вірян поминати полеглих воїнів у молитвах.

Цього ж дня у Димитріївському храмі села Стецьківка Сумської єпархії відспівали 42-річного воїна Сергія Літовцева.

Чин похорону звершив благочинний Сумського районного округу, настоятель храму протоієрей Володимир Глущенко.

Заупокійна літія та поховання солдата відбулися на кладовищі села Нова Січ Юнаківської територіальної громади Сумського району.

Священники Полісько-Сарненської єпархії у Воскресенському храмі села Орлівка Березнівського благочиння відспівали загиблого військовослужбовця Андрія Іванова, який з перших днів російського вторгнення, перебуваючи у лавах ЗСУ, стояв на захисті рідної України.

Очолив чин похорону протоієрей Олександр Кравчук. Після звершення заупокійного богослужіння отець Олександр передав від митрополита Поліського і Сарненського Анатолія слова співчуття рідним та близьким Героя.

30 вересня у Семенівському благочинні Кременчуцької єпархії проводили в останню путь полеглого Захисника України Юрія Требіна.

«Із 2015 по 2018 рік проходив службу у зоні АТО. Служив віддано, з мужністю та завзяттям, брав участь у найгарячіших боях, захищав місто Щастя та інші населені пункти Луганщини.

Деякий час Юрій працював за кордоном, у Польщі. Там і дізнався про повномасштабне вторгнення й одразу рішуче та остаточно вирішив їхати додому, аби стати на захист своєї родини, яку безмежно цінував, та своєї рідної Батьківщини, яку любив», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

Загинув Герой 26 вересня, виконуючи бойове завдання на Донеччині.

Чин відспівування новопреставленого воїна звершив благочинний Семенівського округу архімандрит Олексій (Бур’янський).

Ще одного загиблого Захисника України відспівали у храмі на честь святої рівноапостольної княгині Ольги міста Харків.

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Просмотров: 426