У Черкасах ієрархи УПЦ освятили новий храм

30 вересня 2022 року, в день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матерії їх Софії, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій очолив освячення верхнього храму на честь Стрітення Господнього на одноіменному архієрейському подвор’ї в м.Черкаси, де в цей же день відзначається престольне свято нижнього приділу, на честь святих мучениць. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Черкаської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Полтавської єпархії архієпископ Новосанжарський Веніамін, віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії, та вікарій Черкаської єпархії єпископ Корсунь-Шевченківський Антоній та духовенство міста.

Перед початком освячення владика Феодосій традиційно роз’яснив прихожанам значення священнодійств, які звершуються під час Великого освячення храму, наголосивши, що присутні є безпосередніми учасниками радісної події духовного народження храму Божого.

По завершенню освячення відбулася соборна Божественна літургія, яка об’єднала духовенство і мирян в євхаристійній молитві.

Після читання Євангелія владика Веніамін звернувся до присутніх зі словом проповіді.

На сугубій єктенії була піднесена молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Після завершення Літургії митрополит Феодосій привітав парафіян і всіх присутніх вірян зі знаменною подією – освяченням храму на честь Стрітення Господнього та з малим престольним святом.

Також владика Феодосій подякував архієпископу Новосанжарському Веніаміну за спільне богослужіння і відвідання Черкаської єпархії, а владика Веніамін, в свою чергу, подякував митрополиту Феодосію за запрошення та подарував Стрітенському архієрейському подвор’ю Черкас ікону свт. Іларіона Полтавського.

Просмотров: 3454