У Запорізькій єпархії допомагають пораненим жертвам ракетних обстрілів та моляться за них і за загиблих

1 жовтня 2022 року, в день жалоби за загиблими внаслідок ракетного обстрілу 30 вересня, у Покровському архієрейському соборі Запоріжжя був звершений молебень за жертвами трагедіями. Цього ж дня митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука зустрівся з лікарями та постраждалими внаслідок ракетного обстрілу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Запорізької єпархії.

Молебень звершив клірик архієрейського собору протоієрей Володимир Гуменюк у співслужінні диякона Геннадія Тимчука.

У своїй проповіді отець Володимир висловив співчуття рідним та близьким загиблих, а також закликав усіх християн, які знають про цю трагедію, піднести свої гарячі молитви: «Будемо просити Всемилостивого Бога, щоб Він пробачив будь-яку провину, вільну і мимовільну, прийняв у Свої обителі загиблих, і втер сльози смутку з родичів і близьких».

Митрополит Лука, розмовляючи з лікарями та пораненими, висловив їм слова втіхи та духовної підтримки та запевнив, що парафіяни й духовенство зроблять усе можливе, щоб ніхто нічого не потребував.

«Війна, яка прийшла на нашу землю, є не лише випробуванням сучасних видів зброї, а й випробуванням нашої мужності, нашої віри та нашого милосердя. У цей важкий для всіх нас час багато священників і парафіян наших храмів намагаються надавати посильну допомогу. Сьогодні як ніколи важливо всім зрозуміти одну просту істину. Лише залишаючись людьми й зберігаючи у своїх серцях співчуття, ми можемо розраховувати на милість Божу та заступництво Цариці Небесної», – сказав владика.

Звертаючись до лікарів, ієрарх назвав їхню працю самовідданим подвигом.

«Сьогодні всі ми повинні бути вдячні вам за вашу старанність, вашу мужність, вашу жалісливість і вашу самовіддану працю, яку по праву можна назвати безприкладним ратним подвигом. Нехай Божа милість виливається на вас і зміцнює вас у вашому благородному служінні», — побажав Запорізький архіпастир.

Раніше митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука висловив співчуття постраждалим від обстрілу 30 вересня 2022 року у Запоріжжі та їхнім близьким та звернувся зі словами підтримки до поранених під час обстрілу блокпоста та до близьких загиблих.

Просмотров: 228