У Кіровоградській та Вінницькій єпархіях освятили нові храми

Митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив освячення Покровського храму у селі Синьки, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив освячення престолу у церкві на честь ікони Божої Матері «Невипивана Чаша» Вінниці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Кіровоградської та Вінницької єпархій.

1 жовтня 2022 року митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив чин освячення Покровського храму у селі Синьки в Благовіщенській громаді Голованівського району Кіровоградської області.

Після освячення керуючий єпархією очолив Божественну літургію, під час якої підносилися особливі молитви за мир в Україні. По завершенні богослужіння владика Іоасаф звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

За труди на славу Святої Церкви Його Високопреосвященство удостоїв єпархіальної нагороди, медалі святої праведної Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя, Паламарчука Олександра Анатолійовича.

Наприкінці архієрей, духовенство та віруючі звершили заупокійне богослужіння на могилі спочилого минулого року настоятеля цього храму протоієрея Миколая Мельниковича.

2 жовтня митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив освячення чин Великого освячення храму та престолу та Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері «Невипивана Чаша», парафії преподобної Марії Єгипетської міста Вінниці.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський), протоієрей Василій Сонін, благочинний ІІ міського благочиння протоієрей Михаїл Олійник, настоятель храму архімандрит Євлогій (Палієнко) та духовенство міста.

Під час Літургії на Малому вході архіпастир нагородив клірика міського благочиння, настоятеля храму на честь Собору Іоанна Предтечі м. Вінниці, протоієрея Бориса Пентюка правом носіння митри.

Після богослужіння архіпастир привітав парафіян з освяченням престолу та храму, назвавши цю подію свого роду епохальною для нашої Церкви в цей час, коли Україна знаходиться в страшних умовах війни та закликав усіх щиро молитись за переможний мир для нашої Батьківщини, за воїнів які її захищають, а також за людей доброї волі, які служать та допомагають один одному нести свій життєвий хрест.

Також архіпастир нагородив настоятеля храму архімандрита Євлогія (Палієнка) грамотою Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з врученням Ордену Української Православної Церкви святителя Миколая Чудотворця.

Насамкінець отець настоятель подякував митрополиту Варсонофію за освячення храму та звершення Божественної Трапези Господньої.

Просмотров: 456