У Черкасах відбирають землю під Собором УПЦ — парк, який Церква прикрашала 30 років (відео)

29 вересня 2022 року депутати Черкаської міської ради на черговій сесії прийняли рішення про примусове вилучення земельної ділянки (площею 8,7291 га) в Соборному парку, яка знаходиться у постійному користуванні у Черкаської єпархії Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Черкаської єпархії.

Парк був переданий у користування Церкві майже 30 років тому. За цей час православні українці перетворили хащі та чагарники на прекрасний парк із храмовим комплексом.

Саме тут віряни та духовенство Черкаської єпархії годували бездомних, піклувалися про переселенців та влаштовували свята для дітей.

Тепер група ненависників Церкви вирішила припинити це все та постановила відібрати землю під храмом для «суспільних потреб».

«Для яких саме «суспільних потреб», шановні депутати, ви намагаєтесь вилучити вісім гектарів парку? Чи дійсно ви думаєте, що вчиняєте це в рамках закону і заради блага черкащан? Невже Соборний парк закритий для відвідування та не використовується для відпочинку містян і гостей міста? Адже всім відомо, що Соборний парк утримується Церквою нічим не гірше, ніж більшість інших парків міста, а суспільно значимі культурно-масові заходи, які проводить у парку Черкаська єпархія Української Православної Церкви, являються безпрецедентними за своїм масштабом та духовно-культурною користю для містян. Про це прекрасно знають всі мешканці Черкас. Та мабуть, усі, окрім деяких депутатів», — йдеться у коментарі єпархіальної пресслужби.

Потрібно зазначити, що мер Черкас Анатолій Бондаренко виступив проти цього беззаконня та назвав дії окремих депутатів політичним піаром.

«…Православна громада Черкас, маючи на це всі законні підстави, буде захищати інтереси віруючих громадян нашого міста і зробить все, щоб не дати реалізувати цю цинічну антицерковну ідею. В юридичній та суспільній площині, якщо потрібно – в судах, колективно та індивідуально, кожен на своєму місці, православні черкащани будуть боротися проти свавілля і беззаконних дій цієї групи депутатів, які забули, хто їх обирав», — повідомляють в єпархії.

Як православні вірні будуть захищати свої інтереси розповіли представники Черкаської єпархії редакції каналу «Дозор на Першому Козацькому».

 

Просмотров: 1841