Коли людина робить навіть щось незначне, але заради Бога, то вона отримує винагороду – Предстоятель (відео)

У своєму слові після урочистого богослужіння з нагоди освячення столичного храму на честь преподобного Сергія Радонезького Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав пастві, що коли людина робить навіть якусь незначну справу, але заради Бога, то вона отримує духовну нагороду. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Преподобні отці говорять, що якщо людина витре порох з полиці в храмі чи з підвіконника, то вона і за це отримує від Бога винагороду», – зазначив Предстоятель.

Також Блаженніший владика звернув увагу, що вся земна куля наповнена різними будовами, об’єктами, спорудами, які призначені для земного блага, для земного задоволення, а храмів, у яких людина готує себе до вічності, є зовсім небагато.

Втім, за словами Архіпастиря, людина повинна піклуватися в першу чергу про свою вічність.

«Саме в храмі людина готує себе для того життя, для якого вона створена – для вічного життя, для вічного блаженства, для вічного щастя, для миру, для радості», – наголосив Першосвятитель.

Предстоятель висловив велику подяку людям, які будують храми Божі і таким чином дають можливість віруючим звершувати богослужіння, молитися та приймати святі таїнства.

На завершення Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав усім, хто в більшій або меншій мірі долучився до будівництва новоосвяченого храму, Божого благословення та допомоги у подоланні всіх життєвих перешкод.

Просмотров: 221