У Неділю 17-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну лiтургiю у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

9 жовтня 2022 року, у Неділю 17-ту після П’ятидесятниці, день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України звершив Божественну лiтургiю в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили архієпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після чину святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію Володимира Литвиненка. Він служитиме у храмі Воскресіння Христового у Фастові.

Після відпусту Предстоятель привітав вірян з неділею та днем пам’яті апостола Іоанна Богослова. Архіпастир побажав, щоб Господь наповнив нашу землю любов’ю, миром та злагодою.

Нагадаємо, Предстоятель звершив освячення столичного храму на честь преподобного Сергія Радонезького.

Просмотров: 1193