Церква провела у вічність загиблих Захисників України та жертв обстрілів

У Кам’янській, Володимир-Волинській, Волинській, Чернівецькій, Полтавській, Мукачівській, Хустській, Олександрійській та Полісько-Сарненській єпархіях в останню дорогу провели полеглих Захисників України. У Запорізькій єпархії відспівали невинних жертв російського ракетного обстрілу міста Запоріжжя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

28 вересня у місті Верхівцево Кам’янської єпархії відбулося відспівування загиблого воїна Дениса Щербакова. Відспівування очолив благочинний Верхівцевського округу протоієрей Володимир Хілевич у співслужінні духовенства благочиння.

Духовенство та віряни Кам’янської єпархії висловлюють співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

1 жовтня духовенство Володимир-Волинської єпархії у селі Глухи Дубечненської громади провело у вічність воїна Богдана Крикончука.

Чин похорону очолив благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк у співслужінні настоятеля місцевої парафії протоієрея Адама Хотинського та священників району.

Поховали Захисника на місцевому кладовищі.

У Волинській єпархії 8 жовтня духовенство Ківерцівського благочиння звершило чин поховання загиблого Захисника України Романа Сороки.

Заупокійне богослужіння звершили у Миколаївському храмі міста Ківерці.

Очолив чин похорону благочиний округи протоієрей Олександр Кондратюк у співслужінні духовенства благочиння.

7 жовтня благочинний Герцаївського округу Чернівецької єпархії протоієрей Павло Думітру у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Горбово очолив чин відспівування полеглого Захисника України Павла Дяволюка.

Чернівецько-Буковинська єпархія висловлює співчуття родині Героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

Цього ж дня у Полтавській єпархії провели в останню путь Захисника України Руслана Колодяжного.

«3 жовтня під час виконання бойового завдання поблизу міста Бахмут Донецької області в результаті влучання міни в безпосередній близькості до транспортного засобу Руслан отримав поранення. На жаль, поранення виявились несумісні з життям. Вдома на нього чекали дружина, донька, син та батьки», – повідомляє єпархіальний сайт.

Очолив заупокійне богослужіння настоятель Пантелеймонівського храму села Руденківка Новосанжарського округу священник Олександр Мельник.

Також 7 жовтня у кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері міста Мукачево відбулося відспівування 24-річного Захисника України Едуарда Лукандія.

Очолив заупокійне богослужіння секретар Мукачівської єпархії протоієрей Віктор Місо.

9 жовтня священники Мукачівської єпархії у селі Полянська Гута, що на Перечинщині, відспівали полеглого воїна Михайла Чомоляка.

Чин відспівування очолив благочинний району протоієрей Володимир Грицько.

Попрощатися з полеглим Героєм прийшла його рідні, жителі села, побратими та друзі.

Також на Закарпатті, у селі Велика Копаня, священники Хустської єпархії відспівали загиблого воїна Олександра Корика.

9 жовтня священники Олександрійської єпархії відспівали полеглого Захисника Вітчизни Володимира Сівового.

Очолив заупокійне богослужіння клірик єпархії протоієрей Михаїл Андрішко.

Ще одного полеглого Героя, воїна Олександра Стецюка, провели у вічність священники Полісько-Сарненської єпархії.

Очолив заупокійне богослужіння благочинний Костопільського округу архімандрит Іларіон (Клебан). Чин відспівування був звершений у Свято-Покровському храмі села Великий Стидин.

Після похорону отець благочинний передав рідним та близьким полеглого воїна слова співчуття митрополита Поліського і Сарненського Анатолія.

10 жовтня у Запорізькій єпархії відспівали убієнних рабів Божих Костянтина та Лілію – сімейну пару, яка загинула внаслідок російського ракетного удару по одній із багатоповерхівок міста Запоріжжя 6 жовтня.

«Молимося, щоб Всемилостивий Господь упокоїв їхні душі там, де праведні спочивають, і дарував їм Царство Небесне‎», – написав на своєму Telegram-каналі клірик Запорізької єпархії протоієрей Геннадій Єлін.

Вічна пам’ять загиблим Захисникам України та усім невинним жертвам російської агресії!

Просмотров: 542