Богородиця – це Матір кожної людини, яка живе на землі — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

У слові проповіді на свято Покрову Божої Матері Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів про благодатне заступництво Пресвятої Владичиці, яким Вона покриває кожну людину. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав, що Господь на Хресті через апостола Іоанна Богослова усиновив Своїй Пречистій Матері весь рід людський.

«З цього часу Мати Божа стала не тільки Матір’ю воплощенного Бога, Вона стала Матір’ю кожної людини, яка живе на землі», – зауважив Архіпастир.

За словами Блаженнішого владики, Цариця Небесна молитися за кожну людину, адже усі ми – Її діти.

«Ніхто не може сказати, що він – сирота, навіть якщо в когось немає ні батька, ні матері, які його народили, тому що є велика Мати, Заступниця роду християнського, Пресвята Діва Марія, Яка Своїм покровом покриває весь світ і кожного з нас», – наголосив Першосвятитель.

Також Предстоятель розповів історію із житія святого Андрія Юродивого, який за життя був взятий на Небо і бачив там Самого Господа, ангелів, багатьох святих, але не побачив Пресвятої Діви. Світлий муж, який був поряд зі святим пояснив йому: «Її немає тут, Вона з людьми знаходиться на землі, допомагає їм у скорботах та спокусах».

Разом із тим, Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що за тих людей, які намагаються жити праведно та боротися із гріхами, Богородиця заступається із радістю, «а якщо ми живемо недбайливо, якщо ми у своєму житті керуємося своїми бажаннями, а не Божою волею, то Мати Божа молитися за нас, але зі смутком».

«Ми повинні жити так, щоб Мати Божа покривала нас Своїм благодатним покровом з радістю. Це буде тоді, коли ми змушуватимемо себе прощати один одному, любити Бога, любити один одного, змушувати себе смирятися, терпіти і молитися за всіх», – підкреслив Предстоятель.

Його Блаженство особливо закликав просити Пресвяту Владичицю, щоб припинилися дії знарядь, котрі убивають людей, щоб люди примирилися один з одним, щоб згадали, що Бог не хоче, щоб ми вбивали один одного, а хоче, щоб ми жили на славу Пресвятого Його імені.

«Нехай молитвами Божої Матері Господь пошле мир на нашу землю і допоможе нам у свій час, коли кожна людина буде покликана у вічність, стати чадами спасіння на Небі у Христі Іісуса, Господі нашому», – побажав усім вірянам Архіпастир.

Просмотров: 404