Священники Української Православної Церкви привітали з Днем захисників і захисниць поранених військових у столичних лікарнях (+відео)

14 жовтня 2022 року, в День захисників і захисниць, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія столичні священнослужителі відвідали поранених військовослужбовців у лікарнях Києва та привітали зі святом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня вранці в усіх храмах та монастирях Української Православної Церкви підносили особливі молитовні прохання за наших захисників і захисниць. Масштабну допомогу в УПЦ українським воїнам надають з початку російського вторгнення в Україну. В жовтні, напередодні свята, в різних єпархіях проводили ряд акцій — здавали кров, збирали кошти під час благодійних концертів та ярмарок, звершували поїздки, під час яких передавали авто, все необхідне та підтримували бійців.

Як розповів Голова відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян, сьогодні священнослужителі Київської єпархії відвідали понад 200 поранених військових в столичних лікарнях й передали їм подарунки від імені Предстоятеля.

Священники на чолі з настоятелем храму в ім’я Архангела Михаїла протоієреєм Генадієм Батенком привітали наших Захисників, які проходять лікування в Медмістечку. Протоієрей Володимир Терещук з іншими священнослужителями відвідали поранених воїнів у Діагностичному центрі, а настоятель храму Всіх святих воїнів протоієрей В’ячеслав Яковенко разом з кліриками Київської єпархії вручили подарунки бійцям в Олександрійській лікарні.

«Наші священники сьогодні віддали шану пораненим воїнам, висловили їм свою подяку за захист Батьківщини, побажали їм якнайшвидшого одужання та привітали зі святом Покрова Пресвятої Богородиці та Днем захисників і захисниць. Як поділився зі мною отець Володимир, хлопці були раді візиту духовенства та щиро дякували їм. Батюшки планують і надалі відвідувати наших героїв та підтримувати», — зазначив протоієрей Сергій Екшиян.

Просмотров: 488