У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 93

Церква невпинно несе своє служіння і надає допомогу Захисникам України, медикам, волонтерам й усім, хто має у ній потребу. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує дев’яносто третю частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 92.

Київська єпархія. За благословенням ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра 14 жовтня 2022 року, у День захисників і захисниць України, Київські духовні школи спільно з парафіянами Воскресенського храму (храм пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану) та Українською спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) передали 50 зимових спальних мішків та 50 комплектів термобілизни для танкової роти, яка захищає нашу Батьківщину на Харківщині.

Одеська єпархія. 9 жовтня 2022 року на території храму на честь Феодорівської ікони Божої Матері у селі Кошари було проведено благодійний ярмарок, присвячений святу Покрови Божої Матері та Дню захисників і захисниць України.

За підсумками ярмарку вдалося зібрати 16 070 грн.

Рівненська єпархія. За благословенням архієпископа Рівненського та Острозького Пимена у рамках акції «Дякуємо Богу! Молимось за ЗСУ», присвяченої до Дня Захисника та Захисниць України,  у Рівненській єпархії відбулася низка благодійних ярмарок. Зокрема, такі заходи проходили при Воскресенському кафедральному соборі, Борисо-Глібській парафії міста Рівне, Михайлівському храмі села Зоря, Катеринівському храмі міста Здолбунів тощо.

Загалом для підтримки наших воїнів вдалося зібрали суму у розмірі 70 тис. грн.

Житомирська єпархія. Релігійна громада Миколаївського собору міста Бердичів продовжують підтримувати Захисників України. Зокрема, 3 жовтня на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України було надіслано 7500 грн., зібрані духовенством і парафіянами даного храму.

Полтавська єпархія. 14 жовтня 2022 року у храмах та монастирях Полтавської єпархії після Божественної літургії відбулися благодійні трапези для прихожан і всіх нужденних.

Такі благодійні трапези організовують при храмах Полтавської єпархії організовуються щонеділі після Божественної літургії, а при Макаріївському кафедральному соборі міста Полтава — кожного дня з 12:00 до 13:00.

Цього ж дня волонтери Центру «Благо», що діє при відділі благодійності та соціального служіння Полтавської єпархії, провели благодійний ярмарок під назвою «Чужих дітей не буває» біля Макаріївського кафедрального собору міста Полтава.

Ніжинська єпархія. 14 жовтня 2022 року вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій відвідав родини Захисників України у містах Прилуки та Ладан, привітав рідних військовослужбовців зі святом, звернувся до них зі словами підтримки та передав матеріальну допомогу.

Владику супроводжував секретар Ніжинського єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко та клірики єпархії.

За благословенням митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента подібні заходи відбулися в усіх благочиннях єпархії.

Зокрема, сім’ї військових відвідали клірики кафедрального собору та інших храмів Першого Ніжинського благочиння та передали батькам, дружинам та рідним воїнів слова подяки й матеріальну допомогу.

У храмах Другого Ніжинського благочиння за участі членів сімей воїнів були звершені молебні, після чого священники передали рідним Захисників матеріальну допомогу.

Також для потреб ЗСУ були придбані будівельні матеріали.

Окрім того, цього дня у Ніжині клірики кафедрального собору спільно із місцевою Організацією з гуманітарного розмінування провели ознайомчу бесіду на тему протимінної безпеки для парафіян собору та пересічних містян.

Сумська єпархія. 7 жовтня 2022 року благочинний Троїцького архієрейського собору міста Суми протоієрей Олександр Кудряшов разом із кліриком собору ієреєм Костянтином Таптуновим передали передали продукти харчування та грошову допомогу сім’ям Троїцької парафії.

Запорізька єпархія. 13 жовтня 2022 року парафіяни храму на честь Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії (при Запорізькій міській лікарні №9) передали чергову партію пошитих подушок дітей-переселенців.

«‎З початку військових дій силами приходу було виготовлено 5 000 подушок. Всі вони були передані солдатам ЗСУ, військовому шпиталю та вимушеним переселенцям – для дорослих та дітей.

Дана партія подушок (150 шт.) була передана для дітей-переселенців, щоб забезпечити більш комфортне їх перебування у місцях розміщення та сховищах», — повідомляє єпархіальна пресслужба.

10 жовтня 2022 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука передав Запорізькій міській дитячій лікарні №5 дороге медичне обладнання (реєстратор добового ЕКГ за Холтером), придбане коштом вірян Сербської Православної Церкви.

Волинська єпархія. Духовенство та прихожани Андріївської парафії села Струмівка та Димитрівської парафії села Вишнів зібрали кілька тонн благодійної допомоги для постраждалих внаслідок воєнних дій та російської окупації жителів міста Ірпінь.

Доставили даний вантаж на Київщину клірики Волинської єпархії архімандрит Кирил (Видрич), архімандрит Ілля (Вишневський), протоієрей Степан Ярема та священник Павло Чамахуд.

Допомогу отримали жителі міста Ірпінь, які втратили домівки і наразі проживають у модульному містечку «Дубки». Також продукти харчування священники передали благодійним організаціям World Central Kitchen та SET Catering, які щоденно забезпечують людей безкоштовним харчуванням.

Крім того, цьогорічний врожай був переданий для однієї з київських військових частин та у Свято-Троїцький Іонинський монастир, який займається активною допомогою особам, що постраждали від бойових дій.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 249