На Київщині освятили храм, в Одеській області — престол, на Закарпатті побудують нову церкву

Архієпископ Баришівський Віктор звершив чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Казанська» у скиту жіночого монастиря на Київщині, митрополит Балтський і Ананьївський Олексій освятив престол в Олександро-Невському кафедральному соборі на Одещині, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чин освячення фундаменту під будівництво нової церкви на честь Покрова Пресвятої Богородиці на Закарпатті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Київської, Балтської, Мукачівської єпархій.

15 жовтня 2022 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії архієпископ Баришівський Віктор звершив чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Казанська» скита Анастасіївського жіночого монастиря в селі Паляничинці на Київщині.

Після чину великого освячення храму владика Віктор звершив у ньому Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужили секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук та духовенство єпархії.

За богослужінням молилися настоятелька монастиря ігуменя Феодосія (Короп) з сестрами, ктиторка обителі Тетяна Засуха, парафіяни та гості обителі.

Після богослужіння архієпископ Віктор привітав настоятельку, ктиторів та прихожан обителі з освяченням нового храму та благословив усіх.

15 жовтня митрополит Балтський і Ананьївський Олексій звершив освячення престолу в північному вівтарі Александро-Невського кафедрального собору міста Ананьєва Одеської області.

Після освячення владика звершив Божественну літургію у соборі у співслужінні намісника Балтського монастиря архімандрита Андроніка, благочинного храмів Ананьївського округу протоієрея Миколи Яреми, благочинного храмів Кодимського округу протоієрея Георгія Кушніра, благочинного храмів Великомихайлівського округу протоієрея Миколи Чулей, благочинного храмів Савранського округу протоієрея Михаїла Федуна, численного духовенства Балтської єпархії.

16 жовтня митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чин освячення фундаменту під будівництво нового храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці в селі Невицьке в Ужгородському районі Закарпатської області.

Після завершення священнодії архіпастир звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді. Митрополит Феодор побажав настоятелю парафії протоієрею Сергію Луцак та всім жителям села скоро завершити будівництво святині та призвав Боже благословіння на всіх присутніх. Насамкінець тим, хто особливо потрудився для заснування храму було вручено архієрейські грамоти.

Просмотров: 839