Традиція Покровської ярмарки: при храмах УПЦ провели благодійні заходи для підтримки Захисників України та людей, які потребують допомоги

У різних куточках України до свята Покрову Пресвятої Богородиці духовенство та віряни Української Православної Церкви організували благодійні ярмарки. Виручені кошти передали на потреби Збройних Сил України та людей, які знаходяться в складних життєвих обставинах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

22 вересня на храмовій площі перед собором в ім’я святого благовірного князя Олександра Невського у місті Жмеринка Вінницької єпархії відбувся благодійний фестиваль на підтримку Збройних Сил України «Україна під покровом Богородиці». В рамках даного фестивалю була проведена благодійна ярмарка, в якій взяли участь парафії Жмеринського благочиння.

Під час фестивалю до всіх присутніх звернувся митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, який підкреслив, що даний захід проводиться не задля розваг чи святкувань, а задля благодійності та має на меті зібрання коштів для Збройних Сил України.

За результатами проведення благодійного фестивалю та ярмарки загалом вдалося зібрати понад 40 тис. грн., які були потрачені на ремонт автомобіля для ЗСУ та іншу допомогу, яку для Захисників України передав клірик Жмеринського благочиння ієрей Богдан Терехівський.

У Рівненській єпархії у рамках акції «Дякуємо Богу! Молимось за ЗСУ» та з нагоди свята Покрову Пресвятої Богородиці і Дня захисника і захисниці України ряд парафій провели благодійні ярмарки.

Зокрема, при Воскресенському кафедральному соборі міста Рівне відбувся благодійний захід «Дитяча молитва лине до Бога», який розпочався з благодійної ярмарки, після чого був проведений невеликий концерт.

Під час концерту та ярмарки зібрали майже 20 тис. грн.

Благодійний захід відбувся також у Борисо-Глібському храмі міста Рівне. Діти недільної школи напекли кексів та печива, завдяки чому зібрали 7 тис. грн.

На території Михайлівського храму села Зоря спільними зусиллями прихожан, місцевих підприємців, учнів недільної школи та їхніх батьків відбувся благодійний концерт і ярмарок для підтримки ЗСУ.

Загалом було зібрано 21 313 грн.

Ще 20 тис. грн. для ЗСУ зібрали на благодійній ярмарці, яку яку організувала парафія Катеринівського храму у місті Здолбунів. Прихожани храму продавали виготовлені власноруч смаколики, зварений борщ, пампушки, дитячі малюнки.

Благодійний ярмарок та концерт учнів недільної школи відбувся на території храму на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці міста Здолбунів. До початку ярмарку було звершено молебень, під час якого молилися за наших захисників, перемогу України та настання миру.

Парафіяни активно долучилися як до приготування смаколиків і виготовлення виробів ручної роботи, так і до їх купівлі, щоб таким чином допомогти нашим воїнам. Фінальним акордом став благодійний аукціон. Загалом вдалося зібрати 17 тис. грн.

Благодійний ярмарок, на якому збирали кошти на потреби ЗСУ, відбувся також на території Вознесенського храму міста Дубно.

Активні парафіяни храму напекли солодощів, нафасували чаю з різнотрав’я, влаштували фотозону. Окрім того, відбувся невеличкий концерт від молодіжного хору та дітей недільної школи.

На заході зібрали майже 18 тис. грн.

До благодійної акції долучилася також парафія на честь Різдва Пресвятої Богородиці міста Дубно.

Під час благодійного ярмарку зібрали близько 17 тис. грн.

Петро-Павлівська парфія села Великі Межирічі Корецького благочиння на благодійній ярмарці зібрала близько 6 тис. грн.

Благодійні ярмарки для підтримки ЗСУ також пройшли у селах Бармаки, Новоукраїнці, Городищі, де зібрали близько 10 тис. грн.

В Одеській єпархії упродовж двох тижнів до свята Покрову Божої Матері в усіх храмах єпархії завдяки зусиллям православної молоді та прихожан були проведені благодійні ярмарки

«Найбільші ярмарки – з виступами храмових колективів та співами – відбулися 14 жовтня. Вони стали своєрідним символом єдності православних християн Одещини», – розповіли у єпархіальній пресслужбі.

Кошти, виручені упродовж проведення ярмарків, будуть спрямовані на допомогу українській армії та сім’ям загиблих воїнів. Частина коштів уже використана на закупівлю двох автомобілів високої прохідності для потреб воїнів, що зараз на передовій.

Благодійна Покровська ярмарка відбулася і в Конотопській єпархії. Зокрема, клірик Конотопської єпархії священник Григорій Трухан, провів такий святковий благодійний захід у смт. Свеса.

У місті Горішні Плавні Полтавська єпархія провела загальноміський Покровський благодійний ярмарок.

Участь у заході взяли, зокрема, учні недільної школи Миколаївського собору міста Горішні Плавні. Вихованці добре потрудилися та приготували багато смачної випічки та цікавих красивих речей. Всі учасники та учасниці були в українських костюмах.

Виручені кошти будуть передані на лікування поранених Захисників України.

Також біля Макаріївського кафедрального собору міста Полтава волонтери єпархіального центру «Благо» провели благодійний ярмарок «Чужих дітей не буває», метою якого був збір коштів нужденним діткам.

Просмотров: 491