У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 94

В час, коли наша Держава мужньо протистоїть повномасштабному російському вторгненню, Українська Православна Церква особливо активно дбає про благодійну допомогу українському воїнству, волонтерам, медикам, тимчасово переміщеним особам та всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує дев’яносто четверту частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 93.

Київська єпархія. На минулих вихідних у Києві БФ «Фавор» вчергове роздав 200 продуктових наборів особам з інвалідністю, пенсіонерам, багатодітним сім’ям та вимушеним переселенцям.

До складу продуктових наборів традиційно входили макарони, гречка, олія, м’ясні та рибні консерви, кава, джем.

БФ «Фавор» висловлює подяку Благодійного Фонду «Елеос» (Польська Православна Церква) за гуманітарний вантаж, завдяки якому були сформовані дані набори, та волонтерам благодійного проєкту «Наша лепта» за допомогу у роздачі допомоги нужденним.

Чернівецька єпархія. Від Управління Чернівецько-Буковинської єпархії військові ЗСУ, які несуть службу на бойових позиціях Запорізького напрямку, отримали чергову гуманітарну допомогу.

Запорізька єпархія. 14 жовтня 2022 року в рамках благодійного проєкту «Любов милосердствує» митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука від імені духовенства та мирян єпархії вручив вимушеним переселенцям 100 грошових сертифікатів (по 500 гривень кожен).

Грошові сертифікати від Запорізької єпархії можна буде використовувати при купівлі необхідних речей та товарів у мережі магазинів «Сільпо».

16 жовтня 2022 року митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука передав запорізьким правоохоронцям сучасні засоби зв’язку.

Олександрійська єпархія. З благословення митрополита Олександрійського і Світловодського Боголєпа в єпархії продовжують надавати благодійні обіди для всіх бажаючих.

Волинська єпархія. 16 жовтня 2022 року на території Волинської духовної семінарії відбувся ювілейний 5-ий фестиваль Волинської єпархії «Покров».

Фестиваль організував Молодіжний відділ Волинської єпархії разом із викладачами недільної школи при Свято-Покровському храмі міста Луцька.

Основною метою цьогорічного заходу, який проходив в умовах війни, була підтримка воїнів ЗСУ (зокрема, працівників Волинського обласного військового ліцею імені Небесної сотні, які нині обороняють Україну від російського вторгнення). Кошти на ЗСУ збирали у скриньку під час концерту та на благодійному Покровського ярмарку. Тут всі охочі могли придбати домашню випічку, солодощі, вироби декоративно-ужиткового мистецтва.

Завдяки проведенню даного заходу для потреб українського війська було зібрано 16 тис. грн.

Полтавська єпархія. До свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників і захисниць України вихованці недільної школи при Макаріївському соборі міста Полтава готували подарунки для наших воїнів: на заняттях діти розписували медові пряники, а вдома намалювали малюнки та писали листи захисникам зі словами вдячності. 16 листопада дитячу творчість передали нашим Героям.

Рівненська єпархія. 14 жовтня 2022 року благочинний Другого Дубенського округу протоієрей Сергій Новосад передав військовим ЗСУ випічку та солодощі, які приготували парафіяни храмів благочиння.

Це не перша допомога воїнам від благочиння, раніше віряни Дубенщини готували випічку для захисників, які охороняють кордони України з Білоруссю, а також передавали допомогу на передову.

Ніжинська єпархія. За благословенням митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента у місті Прилуки духовенство кафедрального собору та інших парафій міста піднесло молитви за українське військо та передало фінансову й матеріальну допомогу родинам полеглих воїнів та тим сім’ям, рідні яких наразі несуть службу у лавах Збройних Сил України.

Зокрема, таку допомогу надали клірики Спасо-Преображенського кафедрального собору, а також Трьохсвятительського та Пантелеймонівського храмів міста Прилуки.

Також помолилися за військових та надали допомогу їхнім рідним у Бобровицькому, Борзнянському, Носівському благочиннях.

За підтримки Густинського монастиря щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі з 12:00 до 13:00 для всіх нужденних надаються безкоштовні обіди.

Одеська єпархія. До Свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників і захисниць України священики єпархії відвідали родини загиблих воїнів, передали їм продуктові набори та фінансову допомогу, а також звершили панахиди на могилах полеглих на полі бою захисників.

Волонтерська команда Одеської єпархії «Добро об’єднує» допомогла жителям Полтавської області, які постраждали від пожежі. Докладніше про це дивіться у відеорепортажі.

Черкаська єпархія. В день свята Покрови Пресвятої Богородиці митрополит Черкаський і Канівський Феодосій передав для Черкаської міської дитячої лікарні медичне обладнання: кювез для реанімації дітей, програмований інфузоматор, небулайзри, а також ліки і набори дитячого харчування.

Вручаючи медтехніку, владика звернувся до лікарів:

«Вашими руками, вашим серцем і розумом ви рятуєте дітей, допомагаєте їм зростати здоровими, сильними, мудрими – саме такими, яким має бути наше підростаюче покоління. Сподіваємося, що це медичне обладнання принесе користь дітям, які у вас лікуються та проходять реабілітацію».

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 200