У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 95

Духовенство, волонтери та віряни Української Православної Церкви безупинно дбають про допомогу воїнам ЗСУ та всім, хто її потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує дев’яносто п’яту частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 94.

Київська єпархія. Православні волонтери при Свято-Троїцькому Іонинському монастирі організували та провели благодійний ярмарок, на якому збирали кошти на турнікити для воїнів ЗСУ.

Загалом вдалося зібрати 43 456 грн.

Тернопільська єпархія. 3 жовтня 2022 року в приміщенні Відділення молодіжного центру ЦНСП Почаївської міської ради відбувся захід соціального спрямування «Надворі осінь, а в душі весна – 2022», який приурочений до Міжнародного дня осіб похилого віку та другої річниці заснування Центру надання соціальних послуг Почаївської міської ради. В рамках цього заходу для людей похилого віку відбувся концерт, в якому взяли участь студенти Почаївської духовної семінарії.

Концерт став дійсно хорошим подарунком для отримувачів соціальних послуг. Про це свідчили слова подяки, сльози радості та усмішки на обличчях присутніх.

Сумська єпархія. 13 жовтня 2022 року парафіяни Покровського кафедрального собору міста Охтирка на чолі з благочинним Охтирського і Великописарівського округів протоієреєм Євгенієм Сопігою передала понад 200 кг овочів та продуктів тривалого зберігання для військових ЗСУ, які захищають кордони України від російського агресора.

Настоятель собору передав військовим вітання з наступаючим святом Покрови Пресвятої Богородиці і Днем захисника України та побажав заступництва Пресвятої Богородиці та скорішого повернення додому з перемогою.

Вінницька єпархія. Діти недільної школи та парафіяни храму в ім’я преподобного Серафима Саровського села Якушинці Вінницького району допомогли волонтерам у виготовлені окопних свічок.

Загалом вдалося виготовити 200 свічок, які будуть передані для воїнів ЗСУ на передову.

Рівненська єпархія. На парафіях міста Рівне у рамках акції «Дякуємо Богу! Молимось за ЗСУ!» відбулися благодійні ярмарки.

Зокрема, благодійний ярмарок та концерт відбувся на території Пантелеймонівського храму.

«Церковне подвір’я було наповнене приємною метушнею, світлі, натхненні обличчя глядачів, учасників концерту, надихали працювати і робити добрі справи», – розповідає клірик храму протоієрей Василій Грищенко.

В Успенській парафії благодійний ярмарок відбувся разом із урочистим виступом дітей недільної школи та конкурсом малюків.

Молодь Петро-Павлівської церкви провела благодійний ярмарок та приготувала 100 ретор-пакетів з пловом для українських воїнів.

Загалом три парафії міста Рівне зібрали 59 тис. грн. для підтримки українського війська.

Читайте також: Традиція Покровської ярмарки: при храмах УПЦ провели благодійні заходи для підтримки Захисників України та людей, які потребують допомоги.

Просмотров: 124