До Святогірської Лаври доставили гуманітарну допомогу з Буковини, Вінниччини, Тернопільщини та Хмельниччини (+відео)

Дедалі більше небайдужих до долі головного монастиря Східної України долучаються до допомоги його насельникам та біженцям, що проживають в обителі.

21 жовтня 2022 року до Святогірської Лаври прибув гуманітарний вантаж, зібраний волонтерами Вінницької, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецько-Буковинської єпархій Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Лаври.

Доставка до Святогірської обителі більш ніж 20-тонного вантажу волонтерами з Вінниччини стала результатом трудів багатьох небайдужих людей не лише з України, а й з-за кордону.

Православні віруючі з Вінницької області надають допомогу братії Святогірської Лаври та біженцям, що проживають у ній, з 2014 року. Черговий збір та транш допомоги організував керівник відділу благодійності Вінницької єпархії Української Православної Церкви диякон Георгій Толчев. Акція милосердя пройшла з благословення митрополита Вінницького та Барського Варсонофія.

У вантаж увійшли пожертвувані фермерами 4 тонни яблук, буряк, морква, крупи, горох, цукор та ін., закуплений єпархією спільно з православними Буковини кабель загальною вартістю понад 60 тисяч гривень, а також капуста, два павербанки, термос — все разом на суму 65 тисяч гривень. Ще 40 тисяч обійшлася оплата транспорту, який, до речі, допомогли знайти парафіяни київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря.

«Ми всім дякуємо за фінансову допомогу. У зборі коштів брала участь вся Україна, мені здається. І навіть небайдужі люди з-за кордону, зокрема Франції», — поділився диякон.

Отець Георгій особливо наголосив на допомозі фермерського господарства «Перлина Поділля» с. Попівці Жмеринського району. Багато благодійників, вносячи свій внесок на Божу славу, побажали залишитися невідомими.

Коли працями отця Георгія було зібрано близько 10 тонн гуманітарного вантажу, до нього звернувся голова відділу з місіонерства та благодійності Хмельницької єпархії протоієрей Ігор Дзюбецький із проханням допомогти доставити у Святі Гори продукти та речі, пожертвувані для Лаври парафіянами.

У результаті загальна вага вантажу становила вже понад 20 тонн.

Також 21 жовтня до Святогірської Лаври було доставлено 5 тонн гуманітарного вантажу, зібраного вірними Тернопільської єпархії. До нього увійшли як харчі (в т. ч. консерви, кава), так і побутова хімія, засоби гігієни та 125 рулонів руберойду для покриття дахів.

Того ж дня прибули авто з Чернівецько-Буковинської єпархії. Волонтери на чолі з Оксаною (Марією) Цюгою зібрали 15 тонн продуктів (зокрема тонна цукру, крупи, яблука, соняшникова олія) та госптоварів, 55 рулонів руберойду, а також 15 тонн крокв та ін. будматеріалів для Іоанівського скиту в Адамівці, де триває ремонт постраждалого під час обстрілів готельного корпусу (будівля позбавлена ​​даху), та овочів.

Окремий автомобіль привіз до Лаври інструменти.

Як зауважила Марія Цюга, Чернівецько-Буковинська єпархія не зупиниться на досягнутому. «У нас є ще близько 5 тонн консервації, 3 тонни яблук, близько 10 тонн картоплі. Також до Чернівців їде транспорт за допомогою з Італії й з благословення митрополита Берлінського та Німецького Марка (РПЦЗ) — з Німеччини», — поділилася волонтер.

«Дякую всім, хто взяв участь у зборі допомоги, доставці, всіх, хто постійно перераховує гроші на нашу картку (5457 0822 9050 0003), — сказала Марія. — Гуманітарна ситуація у Лаврі критична. Дуже просимо не залишати насельників Лаври, біженців, які тут мешкають. У таких важких умовах без гуманітарної допомоги їм просто не вижити. Просимо всіх вас: приєднуйтесь! Будемо разом творити добрі діла на славу Божу. Допоможемо нашим братам та сестрам, які тут проживають, підготуватися до зими!»

Просмотров: 551